sep

27

pondelok o 20:00

Soliloquoy

Debris Company, koncept a réžia J. Vlk, choreografia S. Vlčeková, vizuálna koncepcia M. Piterka, kostýmy M. Havran, hudba J. Vlk, realizácia hudby Zwiebel String Quartett , svetelný dizajn P. Kotlík, J. Vlk, účinkuje S. Vlčeková

Tanečno divadelné predstavenie/sólo je krátkou javiskovou adaptáciou poslednej kapitoly svetoznámeho románu Jamesa Joycea – Ulysses, preslávenou revolučným spôsobom uvedenia “prúdu podvedomia” do literárneho sveta – bezinterpunkčným monológom koncertnej speváčky a manželky reklamného agenta z Írska Leopolda Blooma – Molly Bloom. Voľný prúd pocitov, myšlienok, fragmentov pamäte a fantázie stavov pred spánkom, premiešaných so vstupmi z reálneho sveta napĺňajú javisko v tomto prípade ako nepopísanú stránku v Joyceovom románe. Soliloquoy je poctou Joyceovi, jeho písaniu na hranici vedomia a podvedomia, experimentu slova a pohybu, rytmickému a rituálnemu vyznaniu novej dobe, ktorá nás obklopuje, zaplaveniu emocionalitou, pretrvávajúcemu smútku, strate kontextu a večnej nespokojnosti. Súčasťou večera bude iprojekcia filmu Petra Bebjaka Darkroom.

DARKROOM, réžiaP. Bebjak, Slovensko, 2007, 27 min.
Zprítmia vystupuje šesť mužských postáv. Ako prízraky sa postupne vynárajú zútrob opustenej plavárne. Čakajú jeden na druhého. Tma ich oslobodzuje, prebúdza ich vášne. Ponúka sa nám pohľad do najintímnejšieho vnútra človeka – muža. Skryté túžby, zadržiavané pudy, nevypovedané city – to všetko sa pod rúškom tmy derie na povrch.