feb

23

streda o 20:00

Soliloquy + Voices

Debris company, choreografia S. Vlčeková, Koncept a réžia J. Vlk, vizuálna koncepcia M. Piterka, kostýmy M. Havran , hudba J. Vlk, realizácia hudby Zwiebel String Quartett, svetelný dizajn P. Kotlík, Jozef Vlk, účinkuje S. Vlčeková
Tanečno-divadelné predstavenie /sólo je krátkou javiskovou adaptáciou poslednej kapitoly svetoznámeho románu J. Joycea – Ulysses, preslávenou revolučným spôsobom uvedenia “prúdu podvedomia” do literárneho sveta – bezinterpunkčným monológom koncertnej speváčky a manželky reklamného agenta z Írska Leopolda Blooma – Molly Bloom. Soliloquoy je poctou Joyceovi, jeho písaniu na hranici vedomia a podvedomia, experimentu slova a pohybu, rytmickému a rituálnemu vyznaniu novej dobe, ktorá nás obklopuje, zaplaveniu emocionalitou, pretrvávajúcemu smútku, strate kontextu a večnej nespokojnosti. Súčasťou večera je iprojekcia filmu voiceS.

VOICES, réžia Yuri Korec & Peter Bebjak / kino inak
Tanečný film o probléme mnohonásobnej poruchy osobnosti. Príbeh ženy, ktorá je konfrontovaná so svojimi odlišnými identitami, je založený na skutočnom prípade jednej rodiny. Film vznikol v spolupráci s cieLaroque/helene weinzierl a D.N. A. projektom Bratislava.