nov

14

pondelok o 20:00

NU DANCE FEST 2011

6.ročník medzinárodného festivalu súčasného tanca apohybového divadla

Lucia Kašiarová/Peter Machajdík / fyzo / SK/CZ

Improvizácia tanečníčky Lucie Kašiarovej a hudobníka Petra Machajdíka. Lucia Kašiarová je slovenská tanečníčka a produkčná pôsobiaca vPrahe. Peter Machajdík je hudobný skladateľ, ktorý žije a pôsobí v Nemecku a na Slovensku. Vo svojich hudobných skladbách často používa zvuky prírodných živlov v spojení s klasickými nástrojmi, ľudským hlasom a elektronikou.

Aleksandra Borys / lost in details / PL

“I don’t know what you mean by ‘glory,'” Alice said.
Humpty Dumpty smiled contemptuously. “Of course you don’t – till I tell you. I meant ‘there’s a nice knock-down argument for you!'”

Generátor X / SK

Generator X je virtuálny konštrukt rannoposthumanoidných foriem života, produkt čírej kvality z nehrdzavejúcej ocele vyvinutý v Laboratoires Garnier ako prvý z radu literárnych Übermenschen. Na jeho výrobe sa podieľali špičkoví teoretici z okruhu Fundamentálnej poézie, génoví inžinieri spoločnosti The Cyborgs Cosmetic Studio Alive a niekoľkí v ilegalite pracujúci mechanici mimozemského pôvodu. Projekt podporila americká vláda, je súčasťou tajného programu Milénium, ktorý zastrešuje od roku 1997 NASA.

Marold Langer Philippsen / tsvaika process* / revolt, money & love / DE/SK/GR

Koncept : Marold langer Philippsen

Interpretácia: Soňa Ferienčíková, Juliana Johanisdesová, Martin Melo, Dimitra Pemousi, Marold Langer-Philippsen

Projekt TSVAIKA vznikol na motívy príbehu Kazimíra aKarolíny Ödona von Horvátha, ale aj na základe textových prameňov samotných interpretov, ktorí ich získai aj vpriamch intímnych diskusiách so samotnými divákmi… Viac na http://tsvaika.com