nov

19

pondelok o 20:00

VLNA NAŽIVO: STEEL MY HEART / JAMKA / PJONI

Scenár a réžia Ján Šimko, scéna Jerguš Opršal, kostýmy Martin Dubravay, svetlá Ints Plavnieks, video Adam Hanuljak, zvuk Dušan Kozák, hudbaMatúš Homola účinkujú Ľubomír Bukový, Rebeka Poláková, Soňa Ferienčíková, VladimírZboroň, Peter Kadlečík a František Balog

Dokumentárna inscenácia Jána Šimka Steel My Heart (Túlame sa nocou požieraní ohňom) inšpirovaná príbehmi ľudí spojených s košickýmioceliarňami zachytáva jednu epochu života na Slovensku. Na základerozhovorov s bývalými i súčasnými zamestnancami košických oceliarní vzniklainscenácia o práci, o tom ako sa v čase mení jej vnímanie, o zmenách,ktorými košické oceliarne prešli v turbulentných časoch v druhej polovicidvadsiateho a na začiatku dvadsiateho prvého storočia.

Inscenácia vznikla v produkcii OZ TUCET a SPOTS v spolupráci s: EHMK Košice2013, MK SR, Visegrad Fund, Divadlo Archa, Štúdio 12.

Londýnsku hmlu so sebou prinesú dva domáce (?) projekty. Zakladatelia Urbsounds collective Monika Subrtova a Daniel Kordik aka Jamka pôsobia na londýnskej experimentálnej scéne už pekných pár rokov. Ich najnovší zvuk necháva kolidovať prvky industriálu a noise s odvrátenou stranou techna. Na domácej pôde sa po dlhšej dobe predstaví aj Pjoni so svojím večne mutujúcim liveactom pohybujúcim sa niekde medzi roztrieštenou elektronikou, temnými beatmi a kompozíciami pre čelo v spleti drone-ambientných plôch.

Organizuje OZ Vlna.