dec

12

streda o 19:00

SKORÝ ZBER VOL. IV.

Mladý pes nezaspal na vavrínoch a na december prichystal už štvrté vydanie obľúbenej výstavy ľudí Skorý zber!
Verejnosti sa predstaví Paulína Mačáková s videoartom, experimentujúci hacktivista Matej “wao” Nemček, akčný divadelný kritik a vedec Karol Mišovic a Boris Vitázek, ktorý sa venuje novým médiám v umení. O hudbu sa so svojím djsetom postará Ink Midget, ktorému v polovici novembra vyšiel debutový album Re_Leave.

Skorý zber je pre všetkých, ktorí si už niekedy pri pohľade na nejaké to dielo kládli otázku ,,Kto toto urobil?!“ Štyria rozliční ľudia, ktorých spája kreativita a vášeň pre to, čo robia, pod jednou strechou na presne určených miestach k dispozícii vám, informácií chtivých divákov.

Príďte a spýtajte sa napríklad Paulíny Mačákovej, kde vzala inšpiráciu pre videoklip pre Sigur Rós, čím sa vlastne zapodieva hackavista Matej Nemček, prečo Karol Mišovic zbožňuje tvorbu Goldoniho a čo sa skrýva za živými vizualizáciami Borisa Vitázka. Príďte a pohľadajte odpoveď na otázku, ktorá sa nesie celým Skorým zberom: ,,Ak je zaujímavé dielo, je zaujímavý aj jeho tvorca?“

Po podujatí sa o príjemnú atmosféru postará Ink Midget so svojím dj-setom.

O účinkujúcich:

Paulína Mačáková študuje na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, v ateliéri videa a multimediálnej tvorby. V septembri získala pozornosť médií a veľkej časti verejnosti, keď v rámci súťaže, ktorú vyhlásila skupina Sigur Rós, natočila videoklip k ich piesni Ekki Múk, ktorý sa v celkovom hodnotení súťaže umiestnil na popredných miestach.

Matej ‘wao’ Nemček je zakladajúci člen prvého slovenského, v Bratislave sa nachádzajúceho, hackerspace-u Progressbar. Je to hacktivista a experimentátor naklonený Zenu, ktorý si rozumie s jednoduchou elektronikou, 3D tlačiarňami, aj terminál-om.

Karol Mišovic vyštudoval divadelnú vedu na Vysokej škole múzických umení v Bratislave, kde je momentálne doktorandom. Pracuje v Divadelnom ústave, učí, píše recenzie a s obdivuhodnou vervou sa venuje rozširovaniu svojich vedomostí o dejinách divadla. Nadovšetko zbožňuje diela Goldoniho a africké párnokopytníky.

Boris Vitázek je verejnosti známy tiež pod svojím umeleckým pseudonymom Stix. Venuje sa novým médiám v umení, grafickému dizajnu, ako vj často vystupuje spolu so svojím parťákom Stroonom.

Ink Midget je známy najmä vďaka spoločnej hudobnej tvorbe a živým vystúpeniam s Pjonim, hudbe sa venuje už od malička a v polovici novembra mu na vydavateľstve Exitab vyšiel debutový sólový album Re_Leave.

Organizuje Mladý pes, n. o.

http://www.mladypes.sk/

fb event