aug

26

streda o 19:00

What the hell public art is? / Čo do pekla je umenie vo verejnom priestore? Pavel Karous (CZ)

V spolupráci s alt30collective štartujeme aj v Bratislave úspešnú sériu prezentácií a diskusií. Každý mesiac prinesieme čerstvé témy z oblasti súčasnej vizuálnej kultúry, hudby, ale budeme sa tiež zaoberať ʺnezodpovedanými otázkamiʺ z oblasti verejného života, ktoré s kultúrou súvisia. Náš hosť sa tento raz bude snažiť zodpovedať základnú otázku “Čo do pekla je súčasné vizuálne umenie vo verejnom priestore v Čechách a na Slovensku?”.

Pavel Karous je sochár, ktorý vytvára objekty, venuje sa site specific inštaláciám, intervenciám do verejného priestoru, architektúre výstav, scénografii a dizajnu. So svojim dlhodobým projektom „Vetřelci a volavky“ dokumentuje a popularizuje výtvarné umenie vo verejnom priestore v reálnom socializme a v reálnom kapitalizme. Skúma krízu oficiálnych štátnych štruktúr podporujúcich monumentálne umenie pre architektúru a snaží sa jej príčiny.

Prednáška sa zameria okrajovo na alternatívu k oficiálnemu umeniu vo verejnom priestore ako logický dôsledok tejto krízy.

https://www.facebook.com/wthellis

KÚPIŤ LÍSTOK