sep

16

sobota o 20:30

Festival OCHOTNÍCI: Continuo Hommage à Milan Brežák (DISK, Trnava)

Sobota / 20.30 / divadlo / 5 € / 3 €

Účinkujú M. Babicová, J. Belica, M. Brežák, D. Duban, S. Ištoková, Z. Jankowská, B. Mosný, V. Ostatníková, J. Rampák, A. Sersenová, P. Tilajčík, Výtvarná spolupráca M. Struhárová, Hudba J. Belica s použitím skladby Marseillaise, Zvuky M. Žák, Réžia B. Uhlár

Inscenácia vznikla metódou kolektívnej tvorby od 5. apríla 2016. S použitím monológu Oskara z filmu Ingmara Bergmana Fanny a Alexander.

Divadelná skupina DISK pokračuje aj vo svojej šesťdesiatej druhej sezóne ako hovorí názov inscenácie. Pokračuje aj napriek tomu, že súbor postihla obrovská strata, keď ho navždy opustil spiritus movens Milan Brežák. Od začiatku tvorby inscenácie sa intenzívne zapájal, ale nedočkal sa jej uvedenia. Napriek tomu v inscenácii hrá, aj keď len vo videosekvenciách. Inscenácia je poctou tejto významnej osobnosti. Súbor sa vypol k výraznému výkonu a to, že v inscenácii zaznie Marsellaise naznačuje, že doba je zrelá na revolúciu. Milan bol revolucionár.

Permanentka:

Zabezpeč si svoj vstup na celý 3 – dňový festival

Dospelý – 15 €
Študent, dôchodca, ZŤP – 10 €

Študenti umeleckých škôl – vstupné iba 1 €

Jediný festival v Bratislave toho najlepšieho, čo sa vytvorilo v ochotníckom divadle

Festival OCHOTNÍCI 2017 podporil ako hlavný partner z verejných zdrojov Fond na podporu umenia

Bratislava je slovenským centrom kultúry a umenia. Čo však už niekoľko rokov v hlavnom meste absentuje, je nielen tvorba, ale najmä prezentácia ochotníckeho divadla. V tomto prípade sa tvorba, súťaže, prehliadky realizujú v rôznych iných slovenských mestách.
Festival OCHOTNÍCI prináša do Bratislavy to najlepšie, čo vzniklo v amatérskom divadle v ostatnej sezóne. Jeho program tvoria inscenácie, ktoré sa v súťažnom systéme prehliadok dostali na krajské, celoštátne súťaže alebo na vrcholnú prehliadku, Scénickú žatvu.