okt

10

utorok o 20:00

PRO-TÉZA 2017 // Teatr Žydowski (PL): Židovskí herci

Réžia A. Smolar, text M. Buszewicz, scénografia a kostýmy A. Met, živá hudba D. Korzeniecka, asistentka réžie P. Lombarowicz, účinkujú R. Kluge, M. Kuźnik, J. Rzączyńska, I. Rzeszowska, M. Trybalska, J. Walczak

“V najlepšom prípade je židovský herec skutočne židovský. A musí byť dobrým hercom. V prípade, že nie je dobrým hercom, mal by byť aspoň dobrý Žid.”

Židovskí herci je inscenáciou o skupine ľudí, ktorí si nie sú istí svojou identitou. Spojené je to s minulosťou, ale aj prítomnosťou. Šesť hercov v inscenácii rozpráva svoje vlastné príbehy. Nikto z nich samozrejme nehovorí pravdu. Sú autentickí, ale nie nevyhnutne presní. Môže byť herec, v podstate interpret, plne dôveryhodný?

Predstavenie bude uvádzané so slovenskými titulkami.

Medzinárodný festival autorského divadla

Pondelok – Piatok / 9.-13.10.2017

Festival autorského divadla predstavuje inovatívne divadelné inscenácie zahraničnej, ale aj domácej scény. V spektre scénických podujatí je unikátny tým, že prináša výhradnetvorbu, ktorá nespracúva cudzie námety, ale pracuje s vlastnými témami a textami.

Festival Pro-téza 2017 podporil ako hlavný partner z verejných zdrojov Fond na podporu umenia a Regionálna dotačná schéma Bratislavského samosprávneho kraja. Partnermi festivalu sú: Poľský inštitút, České centrum, A4 – priestor súčasnej kultúry.

Organizuje Divadlo SkRAT.