okt

11

streda o 20:00

PRO-TÉZA 2017 // Sloboda: Najdrahšie kapitalistické slovo / Divadlo Bitef (RS)

Sloboda: Najdrahšie kapitalistické slovo / Divadlo Bitef (RS)
(Freedom: The most expensive capitalist word)

Autorky a účinkujúce M. Pelević, O. Dimitrijević, choreografia I. Koruga, hudba A. Đorđević, kostýmy L. Dragović, video D. Petrović, technický manažér L. Radivojević, stage manažérka M. Jovanović, svetelný dizajn D. Đurković, I. Milenković, zvuk M. Vladić, J. Hadžić, výkonní producenti D. Jovović, O. Kecojevic, J. Janjić

Inscenácia, ktorá je inšpirovaná autorským výskumom v najviac izolovanej krajine sveta – v Severnej Kórei, spochybňuje myšlienku slobody v čase stále intenzívnejšieho globalizmu. Publikum má šancu zažiť unikátne turistické prehliadky krajinou, ktorá vyvoláva otázku pre súčasnú spoločnosť o slobode a neslobode. Prehliadka mestom však prináša aj ďalšie otázky: ako rozsiahle sú hranice nášho myslenia podmienené konštantnou propagandou a kontextom, z ktorého pochádzame? Nakoľko relatívny je pojem slobody a ako ho určuje sociálno – kultúrny kontext? Prehliadka poukazuje na možnosti, ale aj na problémy pri rozprávaní o krajine mimo nášho kultúrneho a politického kódexu.

Predstavenie bude uvádzané so slovenskými titulkami.

Medzinárodný festival autorského divadla

Pondelok – Piatok / 9.-13.10.2017

Festival autorského divadla predstavuje inovatívne divadelné inscenácie zahraničnej, ale aj domácej scény. V spektre scénických podujatí je unikátny tým, že prináša výhradnetvorbu, ktorá nespracúva cudzie námety, ale pracuje s vlastnými témami a textami.

Festival Pro-téza 2017 podporil ako hlavný partner z verejných zdrojov Fond na podporu umenia a Regionálna dotačná schéma Bratislavského samosprávneho kraja. Partnermi festivalu sú: Poľský inštitút, České centrum, A4 – priestor súčasnej kultúry.

Organizuje Divadlo SkRAT.