nov

25

NEXT 2017: 18. ročník festivalu súčasnej hudby *

Štyri dni vzrušujúcej hudby našej doby: od pionierov elektroakustickej tvorby cez virtuózne improvizácie až po vizionársku elektroniku na pomedzí klubovej hudby a experimentálny metal. NEXT prináša už po osemnásty raz nové a svieže prístupy v aktuálnej svetovej aj domácej hudbe so žánrovým nadhľadom.

Cena:8, 10, 35 €

16.00 –– Centrálna Klubovňa

Zsolt Sőrés: Soundwalk – Citywalk – Walkscape (On the way of the Adamčiak – Cage roads and corners)

[ENGLISH BELOW]

Zvuková prechádzka je poctou významnému experimentálnemu skladateľovi a intermediálnemu umelcovi Milanovi Adamčiakovi (1946-2017), jednej z kľúčových postáv súčasnej hudby a zvukového umenia vo Východnej Európe. Na základe Adamčiakovej grafickej partitúry Chodecké kusy (2001) a dvoch nepublikovaných koláží s názvom Vandrovné roky (1962) vytvoril maďarský hudobník a umelec Zsolt Sőrés virtuálnu zvukovú cestu význačnými verejnými miestami v Bratislave. Jednou z hlavných Adamčiakových inšpirácií bol John Cage: v Perugii v roku 1992 Cage Požiadal Adamčiaka predviesť jeho intermediálnu kompozíciu Music Walk (1958). Zsolt, odkazujúc na tento historický kontext, sa vo zvukovej prechádzke sústreďuje na aspekt hudby a poézie pri jej časovom priebehu, a taktiež na “zvuk priestoru” v konkrétnych priestoroch. Prechádzka je reminiscenciou minulosti, súčasnosti a možnej budúcnosti, a to nielen v podobe zvukovej či hudobnej skladby, ale tiež ako možnosť definovania nového vzťahu medzi nami a naším osobným, verejným a urbánnym prostredím.

Maďarský experimentálny hudobník, improvizátor, umelec a kurátor Zsolt Sőrés je jedným z rezidentných umelcov v A4 vďaka podpore Medzinárodného vyšehradského fondu. Za sebou má mnoho významných projektov a kolaborácií (Taku Sugimoto, Richard Barrett, Franz Hautzinger).Prineste si smartfóny, slúchadlá a stiahnite si nahrávku.

Čas stretnutia: SOBOTA 25.11., 16.00
Miesto: Pred Centrálnou Klubovňou, Krížna 64 (vchod Metodova)
Trvanie: 45 minút
LINK NA NAHRÁVKU:https://2017.nextfestival.sk/artists-ba/zsolt-sores/a

17.00 — Mini Art Gallery

Fielding Workshop Presentation

Performance/Installation

18.00 — A4 (Door)

Číslizvuk / Doe / Kudla

Anthony Pateras / eRikm

The Necks

Fis

Podujatie Číslizvuk/Doe/Kudla podporené v rámci projektu Re-Imagine Europe, spolufinancovaný programom Creative Europe Európskej únie.

Poverený v rámci programu Re-Imagine Europe, spolufinancovaný programom Creative Europe Európskej únie.
Poverený v rámci programu Re-Imagine Europe, spolufinancovaný programom Creative Europe Európskej únie.
Poverený v rámci programu Re-Imagine Europe, spolufinancovaný programom Creative Europe Európskej únie.