jún

28

The Informals / Неформалы (NL), Palmovka & Prell (SK, HU)

vstupné: 6 € predpredaj / 7 € na mieste

Audiovizuálna performance The Informals / Неформалы je sčasti autobiografické dielo, sčasti univerzálne vyhlásenie o nekonformných spôsoboch života v digitálnom veku. Polina Medvedeva a Andreas Kühne skúmajú improvizačné techniky v médiu live dokumentárneho filmu o mladých „digital natives“ v Murmansku. Aby sa unikli normám a sociálnym konštruktom severného Ruska, miestni mládežníci obsadzujú opustené priestory, kde zažívajú spoločné improvizačné happeningy. Medvedeva a Kühne cestovali do oblasti bývalej vojenskej základne a prostredníctvom dokumentácie a improvizácie ju dočasne prenesú do súčasnosti.

A k tomu nová kolaborácia dvoch improvizačných elektronických projektov! Palmovka je psychedelicko-somnambulatné alter ego Lucie Udvardyovej, Prell je hýbateľ budateštianskeho undergroundu Peter Márton z Budapešti s vlastnoručne vyrobeným modulárnym syntetizátorom.

 

V rámci projektu medzinárodnej spolupráce Re-Imagine Europe, spolufinancovaného z programu EU Kreatívna Európa, Fondom na podporu umenia a Bratislavským samosprávnym krajom.  

 

FACEBOOK EVENT

 

vstupné: 6 € predpredaj / 7 € na mieste