okt

04

piatok o 20:00

Otomo Yoshihide (JP), SWAG Ensemble (SK)

vstupné: 6 € / 8 €

Otomo Yoshihide (*1959) je nielen legendárnym japonským gitaristom, skladateľom, hráčom na gramofóny, majstrom voľnej improvizácie, ale bezpochyby jednou z najdôležitejších a formatívnych postáv súčasnej hudby, ktorá udáva od 90. rokov krok nielen celej japonskej scéne. V tamojšom kontexte patrí do generácie výnimočných a silných tvorcov formátu jako napr. Merzbow, Keiji Haino, Hoppy Kamiyama či Tatsuya Yoshida, ale jeho schopnosť obsiahnuť prakticky celé hudobné univerzum ho radí skôr na úroveň Johna Zorna či Mikea Pattona.
 
Vo svojej tvorbe s nadhľadom obsiahol konceptuálnu elektroakustickú hudbu, noise, gitarovú voľnú improvizáciu, ale aj posunuté bigbandové jazzové aranžmány. Do Bratislavy sa vracia po mnohých rokoch predstaviť svoje gitarové a gramofónové sólo.
Elektroakustický súbor SWAG Ensemble sa po prvýkrát dal dokopy na festivale KRAA! Teraz rozprestrie na väčšej ploche svoju predstavu nespútanej a prekvapivej improvizovanej hudby v zostave A. Gál, A. Irhová, E. Krkošková a S. Krekovič.
Vstupné: 6 € predpredaj / 8 € na mieste
FACEBOOK EVENT

vstupné: 6 € / 8 €