nov

28

sobota o 14:00

Skúšaj – Tvor – Zaži! s Rudou Sovou v A4

vstupné: 20 €

Workshop presúvame na 28-29.11.

 

V spolupráci s lektorkou Mirkou Rudášovou rozbiehame nový cyklus detských tvorivých dielní určené pre deti vo veku 6-10 rokov. V roku 2020 pripravujeme dva dvojdňové víkendové workshopy – jesenný a zimný.

V A4 chceme deťom ponúknuť priestor pre zážitok, priestor, v ktorom môžu skúšať a experimentovať. Myslíme si, že je dôležité vydýchnuť si od tlaku hodnotení a očakávaní a zamerať sa na radosť z tvorby. Spolu s Mirkou deti zažijú výtvarku trochu inak 🙂

Na jesenných tvorivých dielňach budeme vytvárať masky – a následne s nimi experimentovať ich nasvietením v skutočnom divadle.

Pri vytváraní masiek si vyskúšame prácu s rôznymi materiálmi a tvorivými technikami ako papierová, či textilná koláž a asambláž s 3D objektami. Spolu sa pozrieme na princípy kubistickej perspektívy a ako dokáže svetlo zmeniť dielo. V spolupráci s Mirkou a našim divadelným technikom budeme s maskami experimentovať pomocou divadelných svetiel a efektov priamo na divadelnom javisku.
Ak to bude možné, workshop zakončíme prehliadkou masiek a na scéne nášho divadla predstavíme výtvory rodičom! Na jesenný workshop nadviažeme zimným, na ktorom sa necháme inšpirovať tvarmi pop-artu. Vyskúšame si prácu s linorytom, budeme odtláčať a pripravíme si malé vianočné darčeky.

Miroslava Rudášová, známa aj ako Rudá Sova, je absolventka Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave. Počas štúdia absolvovala študijný pobyt vo Valencii a umelecký pobyt v Japonsku. Pôsobí ako pedagogička na Škole umeleckého priemyslu Josefa Vydru. Spolupracovala s časopismi Slniečko či Vertigo a ilustrovala knihy pre deti aj dospelých.

ktorý zahŕňa spolu 6 hodín tvorivých dielní, je 20 €. Tvorivé dielne sa budú konať v A4 – priestore súčasnej kultúry na Karpatskej ul.
Miesto si môžete zakúpiť tu: https://goout.net/sk/skusaj-tvor-zazi/szujjdr/

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

vstupné: 20 €