aug

26

Lucy Railton (UK) / Metrom (SK)

vstupné: 8 € / 6 € zľavnené

Britská violončelistka a skladateľka Lucy Railton sa stihla od svojho autorského debutu v roku 2018 stihla stať výraznou postavou súčasnej hudby. Okrem interpretácie súčasnej vážnej hudby spolupracovala aj so zásadnými postavami experimentálnej elektroniky ako Beatrice Dillon, Russell Haswell či Peter Zinovieff, s ktorým sme ju zažili pred pár rokmi na festivale NEXT. Teraz sme ju pozvali do A4 predstaviť nový sólový projekt: kompozícia pre viackanálový priestorový zvuk a violončelo nazvaná Forma sa zrodila počas umeleckej rezidencie v parížskych GRM Studios. Pripravte sa na silný a podmanivý zvukový príbeh o zrode foriem, ako aj o ich vytrácaní a miznutí, v ktorom sa zvuk violončela organicky prepája s nahrávkami organu alebo syntetizátora.

“In the most classic sense, you can only properly begin to f*ck with something from the inside once you truly know it. Railton’s dedicated years of service have more than equipped her with the nous and skill to do just that, gifting us with what will no doubt be looked back on as a raw, exposed and important solo debut in years to come.”
Boomkat
“Simply put, Railton has the panache and broad-mindedness to transcend the vacuum-like worlds of academic music and contemporary composition.”
Resident Advisor
Počúvaj:
https://www.youtube.com/watch?v=rXpZ2811ZLU
https://lucyrailton.bandcamp.com/
http://www.lucyrailton.com/

 

Bratislavský dark ambientný projekt Metrom (Nenad Branković a Michal Tornayai) vznikol v roku 2007 a naživo sa dal vidieť len zriedka. Teraz v lete sa po niekoľkoročnej pauze opäť vracia na scénu s novým koncertným programom. Bude to temné, pohlcujúce a – prekvapivo – aj trochu rytmické.

Počúvaj:
https://metrom.bandcamp.com/

 

FB EVENT / PREDPREDAJ

V rámci projektu medzinárodnej spolupráce Re-Imagine Europe, spolufinancovaného z programu EU Kreatívna Európa, z verejných zdrojov z Fondu na podporu umenia a z hlavného mesta SR Bratislavy.

vstupné: 8 € / 6 € zľavnené