máj

28

sobota o 10:00

Hudba v digitálnom prostredí – ako na live coding 2

vstupné: vstup voľný

Registrácia do 25.5 TU

Rozšírený kurz sa vo viacerých blokoch od mája do októbra 2022 zameria na spoznanie základov inovatívnych nástrojov pre interaktívnu tvorbu hudby a vizuálov pomocou ľahko použiteľných programovacích jazykov. Naučíte sa spôsoby vytvárania hudobných štruktúr písaním počítačového kódu, objavíte algoritmickú povahu hudby, naučíte sa naživo kódovať vašu vlastnú hudbu či vizuály a hrať spolu s ostatnými. Popri tom sa však prostredníctvom prednášok a exkurzií zoznámite aj s ďalšími súvislosťami hudby 20. a 21. storočia a rozšírite si tak prehľad, ktorý môžete využiť vo svojej tvorbe. 

Live coding je technika manipulácie s algoritmami v reálnom čase, s cieľom meniť prebiehajúci umelecký proces. V sérii nadväzujúcich sedení preskúmame najpoužívanejší softvér na kódovanie hudby naživo – TidalCycles (http://tidalcycles.org), obľúbené webové prostredie na interaktívne vytváranie vizuálov – Hydra (https://hydra.ojack.xyz) a iné nástroje.

Cyklus pozostáva z úvodného víkendového workshopu (28.-29.5.), série následných audiovizuálnych jamov, ale aj prednášok, exkurzií a debát so zaujímavými osobnosťami tvorivo pracujúcimi so zvukom či vizuálmi (v júni). V prvej časti kurzu navštívime napríklad hudobníka Jonáša Grusku v priestore LOM a Ján Šicko príde do A4 porozprávať o VJingu. V druhej časti (od septembra) sa spoločne zameriame na experimentovanie s hudbou a projekciou vo virtuálnom 3D prostredí.

Bezplatný kurz pod vedením hudobníka a programátora Fera Királya j je určený pre účastníčky a účastníkov vo veku 16-20 rokov, predchádzajúca skúsenosť s programovaním alebo hudbou nie je nutná. Registrácia do 25.5. na goout.net  Prihlásiť sa dá len na celý kurz, nie jednotlivé workshopy.

V prípade akýchkoľvek otázok píšte na workshop@a4.sk

V rámci projektu Sound Experiments podporeného z programu Erasmus+. Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Nadácia mesta Bratislavy a Bratislavský samosprávny kraj.

#algorave #vj #kreativneprogramovanie #tidalcycles #hydra #liveimprovisedmusic

vstupné: vstup voľný