nov

11

piatok o 19:00

Filmový festival Jeden svet 2022. Deň 7

vstupné:

11
Jeden svet / Slávnostné odovzdávanie cien
Divadlo bez domova: Flashback
piatok / 19.00 / divadlo / 5 € na mieste / 4 € zľavnené / permanentka
réžia a dramaturgia U. Kovalyk, P. Krebs, hrajú herci a herečky Divadla bez domova, pohybová spolupráca T. Kubiš, scéna a kostýmy U. Kovalyk, P. Krebs, hudba O. Rózsa

Pridajte sa k nám na záverečný ceremoniál, na ktorom cenu za najlepší film odovzdajú herci z Divadla bez domova po predstavení hry Flashback.
Hra Flashback retrospektívne prináša na javisko umelecký proces, ktorý prebiehal počas desiatich rokov tvorby Divadla bez domova. Úspechy, hľadania, problémy a úskalia, odvrátenú stranu mesiaca a život v zákulisí. Umelecká interakcia s ľuďmi bez domova a telesne postihnutými prináša neopakovateľné, často dramatické aj úsmevné situácie. V hre Flashback divadlo použilo niektoré časti scén zo svojich starších hier, ktoré zasadili do nového kontextu. Texty si herci a herečky vytvorili úplne sami.
Divadlo bez domova je jediným divadlom na Slovensku a jedným z mála divadiel na svete, ktorého hercami a herečkami sú ľudia bez domova, ľudia s telesným postihnutím, ľudia so psychiatrickou diagnózou či inak znevýhodnené skupiny a jednotlivci. Pôsobí, skúša a uvádza predstavenia v ľavom krídle Pisztoryho paláca.

www.divadlobezdomova.sk, www.jedensvet.sk

Jeden svet po zotmení / Vesnu
22:00
Vesnu už vyše 10 rokov vytvára v Bratislave oázy slobody pre slovenskú queer komunitu. Je matkou legendárnej párty Tepláreň, z ktorej sa neskôr stal rovnako kultový bar. S vášňou sebe vlastnou organizuje viaceré klubové noci, ktoré sa stali pojmami na slovenskej tanečnej scéne, najznámejšie sú Homomat a Shame. Na týchto akciách našiel ako DJ aj svoje zázemie. Vesnu je digitálny šaman, ktorý túži, aby sa ľudia na parkete stretli sami so sebou a aj jeden s druhým. Hypnotickými beatmi prekonáva vzdialenosti, hravými setmi s nečakanými zvratmi pripomína, že všetko je tu a teraz. Rád sa pohybuje od techna cez house až po disco. Má rád rauš noci, ale aj nehu rána. Presvedčilo sa o tom publikum vo väčšine domácich klubov, no Vesnu vystupoval aj na festivaloch Grape, maďarskom Sziget či nemeckom Rote Dichte. Za sebou má aj sety na berlínskej party Betriebsfeier či berlínskom vydaní Daddy Issues, hral na akcii Homostash v Londýne či v pražskom klube Bukanýr.

vstupné: