21. januára

Od sojizácie k diskoteroru

V nedeľu od 17.00 už tradične pozývame na ďalšiu z Hedonistických nedieľ, ktoré sme pre Vás pripravili v spolupráci s Mladým psom, n.o. Tentokrát spolu prejdeme kulinárnou exkurziou, na ktorej sa pozrieme na zúbok tomu, aký význam mala sója pre Nacistov a čo pre Ukrajincov znamená boršč. POZOR! Nezabudnite si so sebou prinesi pohár (alebo ešus) a lyžicu!

Najprv vystopujeme, ako došlo k sójizácii Európy a to, ako sa sója stala základom pre moderný potravinársky priemysel. Potom sa vydáme na cestu do borščových oblastí, na ktorej sa dozvieme viac o histórii a chuti tohto skutočne zimného jedla. Zážitky pre chuťové poháriky budú sprevádzať rytmy kvalitného trešu z krajín na východ od nás. Diskoteror na vaše chute!

Neformálny gurmánsko-spoločensko-kultúrny olovrant v príjemnom prostredí. Jedlo je skvelá vec a niektorí ho začali v Bratislave pripravovať aj inak – netradične a vynikajúco. Často sa však za tým ukrýva aj filozofia prepájajúca gastronómiu so širším kontextom. Je jedlo súčasťou identity spoločnosti? Príďte sa presvedčiť o tom, že zamýšľať sa nad kulinárnou kultúrou a zároveň dobre najesť sa dá!

Nedeľnú kulinárnu exkurziu, vegánsky boršč a diskoteror pripravujú Kristína Karabová, Júlia Vrábľová a Jürgen Rendl. Tešíme sa!

V spolupráci s Mladým psom, n.o.

Vstup voľný!

http://www.a4.sk/program/2013-01-27-17-00
http://www.mladypes.sk/

fb event