jún

26

streda o 19:00

ZRUŠENÉ / Zoom: Total Refusal – lecture, screening + Q&A

vstupné: predpredaj 5 € / 4 € zľavnené // na mieste 6 €

Podujatie je zrušené.

Prednáška, blok filmov + Q&A, 150 min., jazyk: en – bez tituliek

Total Refusal je pseudomarxistická medialná guerilla zameraná na umeleckú intervenciu a privlastnenie si mainstreamových videohier. Upcyklujú videohry, aby odhalili politický aparát za lesklými a hyperreálnymi textúrami tohto média.

Od svojho založenia v roku 2018 bol kolektív ocenený mnohými cenami, ako je napríklad filmová cena Diagonale za najlepší krátky dokument, cena provincie Štajersko za súčasné výtvarné umenie a cena Vimeo Staff Pick Award. Total Refusal sa premietal na viac ako 130 filmových a video festivaloch, ako sú Berlinale (2020), Doc Fortnight v MOMA New York a IDFA Amsterdam (2018), a boli vystavení na rôznych výstavných priestoroch, ako je Bienále architektúry v Benátkach 2021, HEK Basel (2020) a Ars Electronica Linz (2019). Ich krátky film Hardly Working vyhral Európsky krátky film 2023 na 36. ročníku Európskych filmových cien.

V Kine Inak uvedieme prednášku, výber z ich filmov + Q&A s dvomi členmi kolektívu, Michaelom Stumpfom a Leonhardom Müllnerom. Všetky časti podujatia budú v angličtine.

Podujatie finančne podporilo Rakúske kultúrne fórum. Z verejných zdrojov podporila Nadácia mesta Bratislavy a mestská časť Bratislava – Staré Mesto. Digitalizáciu Kina inak finančne podporil Audiovizuálny fond.

vstupné: predpredaj 5 € / 4 € zľavnené // na mieste 6 €