nov

18

štvrtok o 20:00

Easterndaze Night @ A4

Dne (CZ), Glad to get away (CZ), Vladimir Lenhart (SRB), Casi Cada Minuto (SK)
Projekt Easterndaze mapuje undergroundovú hudobnú scénu bývalého východného bloku. Koncert v Bratislave je prvý zo série Easterndaze večerov na Slovensku. Jeho náplňou budú zvukové elaboráty na tému indie/drone/noise. Slovenskú scénu bude reprezentovaťCasi Cada Minuto. Na ambientný a clivý drone-folk Dne-ho nadviažu chalani z inštrumentálnehoGlad to get away. Disharmonické stretnutie dvoch gitár sa v ich podaní premieňa na repetitívny a hypnotizujúci zvukový tok.Vladimir Lenhartje basákom srbskej noise-rockovej kapely Klopka za pionira a člen post-industriálneho projektu Pamba. Koncertnú časť večera zavŕší noise/industrial/music concréte manipuláciou obskurných pások zo svojej zbierky. O afterpárty sa postarajú APESAGO & Cultcode dj’s. Organizuje Itchybit s podporou MK SR a IVF.

Slovenskú drone-ambient scénu zastúpi CASI CADA MINUTO. Zvukový nadšenec a fanúšik SONIC YOUTH nehráva často, ale keď sa objaví na scéne, dokáže show ukradnúť aj hudobníčkam ako GROUPER. Jeho výstúpenia sú kolážami ambientných plôch, tape loops a náhodne generovaných zvukov.
http://www.myspace.com/xcasicadaminutox

DNÉ-ho ambientný a clivý drone-folk sa dočkal už aj kazetového release na českom AMDISCS. V súčasnosti pracuje na svojom debutovom albume, ktorý by mal výjsť niekedy začiatkom budúceho roku. Jeho súčasná tvorba konverguje až ku svojskej reinterpretácií chillwave-u. Ak by sa kanadský TEEN DAZE narodil v Čechách a svoj akustický sidekick by nenazval TWO BICYCLES, iste by sa volal DNÉ.
http://www.myspace.com/dnednedne

Ešte relatívne neobjavený český projekt GLAD TO GET AWAY je dielom brnenských hudobníkov Gustava Tutreho a Edgara Gravesa. Gustav Tutre si zahral na minuločnom festivale NEXT spolu s Katkou Zochovou a ich vystúpenie sa bezpochyby stalo jedným z vrcholov večera. Disharmonické stretnutie dvoch gitár sa v podaní GLAD TO GET AWAY premieňa na repetitívny a hypnotizujúci zvukový tok.
http://www.last.fm/music/Glad+To+Get+Away

VLADIMIR LENHART je basákom srbskej noise-rockovej kapely Klopka za pionira a člen post-industriálneho projektu Pamba. Koncertnú časť večera zavŕší noise/industrial/music concréte manipuláciou obskurných pások zo svojej zbierky.
http://www.myspace.com/pambaambient

O afterpárty sa postarajú APESAGO a Cultcode dj’s.
http://apesago.tumblr.com/
http://cultcode.net