jan

27

nedeľa o 17:00

HEDONISTICKÁ NEDEĽA: OD SÓJIZÁCIE K DISKOTERORU

UPOZORNENIE! Prineste si pohár (alebo ešus) a lyžicu!

Neformálny gurmánsko-spoločensko-kultúrny olovrant v príjemnom prostredí. Jedlo je skvelá vec a niektorí ho začali v Bratislave pripravovať aj inak – netradične a vynikajúco. Často sa však za tým ukrýva aj filozofia prepájajúca gastronómiu so širším kontextom. Je jedlo súčasťou identity spoločnosti? Príďte sa presvedčiť o tom, že zamýšľať sa nad kulinárnou kultúrou a zároveň dobre najesť sa dá!

Kulinárna exkurzia, na ktorej sa pozrieme na zúbok tomu, aký význam mala sója pre Nacistov a čo pre Ukrajincov znamená boršč. Najprv vystopujeme, ako došlo k sójizácii Európy a to, ako sa sója stala základom pre moderný potravinársky priemysel. Potom sa vydáme na cestu do borščových oblastí, na ktorej sa dozvieme viac o histórii a chuti tohto skutočne zimného jedla. Zážitky pre chuťové poháriky budú sprevádzať rytmy kvalitného trešu z krajín na východ od nás. Diskoteror na vaše chute!

Nedeľnú kulinárnu exkurziu, vegánsky boršč a diskoteror pripravujú Kristína Karabová, Júlia Vrábľová a Jürgen Rendl. Tešíme sa!

V spolupráci s Mladým psom, n.o.

fb event