mar

16

sobota o 20:00

SOUNDSPREE & A4 PRESENT: HEATSICK (UK), SKY TO SPEAK (CZ), TEAPOT (SK) + DITCHMAG DJS

Večer plný nových a čerstvých zvukov. Kolektív Soundspree Vás spoločne s A4 pozýva na koncert Heatsicka, Angličana usadeného v Berlíne, ktorý si vystačí s jediným Casio syntetizátorom na celé hodiny. Tento chránenec labelu PAN patrí medzi jeho stúpajúce nádeje a jeho živé vystúpenia v Boiler Room či na festivale Unsound sa dočkali nadšených ohlasov. Podporí ho aj český audiovizuálny projekt Sky to Speak, v ktorom sa predstaví dvojica Matěj Kotouček a Ondřej Synáček. A do tretice lokálny hrdina Teapot, ktorého live set bude viac než dôstojne zahrievať stage. O after party sa postará kolektív hudobných publicistov z českého magazínu Ditchmag.

HEATSICK je pán. Ako inak sa dá nazvať niekto, kto vie celý svoj trojhodinový set odohrať na dvoch hračkárskych Casio synťákoch a popritom do obecenstva striekať nežný závan parfému Channel no. 5, poukazujúc tým na občasnú prazdnotu, ktorá zíva z každého rohu vašej priemernej diskotéky? Steve Warvick je možno niektorým hudobným nadšencom známy z jeho predchádzajúceho pôsobenia v dronovom projekte Birds of Delay, kde so svojim kamoškom Helmom objavoval avantgardnejšie polohy dronu. Heatsick je však niekde uplne inde. Napriek úplne minimálnemu setupu na stage je však stále schopný šokujúco dobre a vitálne prinášať ten správny vibe a ponúknuť ochotným poslucháčom spektakulárny a svojský lo-fi house, ktorý svojou hravosťou a rozsypanosťou dokázal zaujať aj svetových publicistov. Tí jeho minuloročný počin Déviation EP dokonca zaradili medzi najlepšie albumy roku 2012. To, že je pán dovedčuje aj to, že renomovaný label PAN si ho zobral pod svoje ochranné krídla a pomáha jeho show doručiť aj do takých kútov sveta ako je Bratislava.
http://soundcloud.com/heatsick
LIVE in Paris: http://vimeo.com/32734896

His name is TEAPOT. Horlivý zamestnanec korporátu IBM je jeden z tých, ktorého najčastejšie môžete stretnúť ako rezidenta Wilsonic Clubu v KC Dunaj, kde sa vždy snaží svojimi širokozábernými DJ setmi rozpumpovať publikum. Tentokrát vám však opäť nevyhovie a Depeche, alebo Rihannu nezahrá. Tomáš si tentokrát strihne svoje skvelé a nabrúsené lajvko, ktoré v sebe mieša prvky IDM, techna a iných elektronických žánrov. Kto nepočúva Teapota, tak má fotra robota.
http://soundcloud.com/_teapot_
http://teapot.bandcamp.com/

SKY TO SPEAK sú prvá časť našej kamarátskej, českej delegácie pomahajúcej nám s vytvorením pestrého večerného programu. Matěj Koláček a Ondra Synáček majú okrem rýmovateľných priezvisiek spoločný audiovizuálny projekt, ktorý ponúkne atmosferickú ambientnu jazdu podporenú vizuálmi, ktoré vás zatiahnu na snovú cestu plnu melodických plôch, s decentným oblíznutím techna. A kedže sa Matěj teraz stal dočasným rezidentom Bratislavy, je to skvelá možnosť mu ukázať, aké vďačné a tolerantné vie byť prijatie publika v tomto meste.
http://soundcloud.com/sky-to-speak
http://skytospeak.bandcamp.com/

O hudbu pred a po sa postará druhá časť našej českej návštevy, ktorou budú chalani od časopisu DITCHMAG, všetci Heatsicka úplne milujú a ich pesničky budú rozoznievať priestor A4 aby vás, milí návštevníci, zabávali tak dlho, ako to len bude možné.
http://ditchmag.cz/

fb event