nov

22

piatok o 21:00

P**A Z HOVEN (CZ)

Progresívna brnenská formácia vystúpi na Slovensku počas jesenného miniturné. Vybrúsené texty s melancholickým podtónom servíruje v pope zaobalenom do temných nálad. Najprv tvoria lyriku, ktorú upravujú pre skladby, čo im dáva väčšiu voľnosť. Spolu s prepracovaným vizuálom a videoprojekciami patrí medzi najzaujímavejšie zjavy českej elektronickej scény. O afterparty sa postará DJ Faun. Organizuje Hudba mesta.

Piča z Hoven:
– v rádiach ju nehrávajú, možno preto, že si myslia, že budú prekliatí. Piča z Hoven však vďaka svojmu aktívnemu koncertovaniu zaujali oveľa skôr než vydali debutový album Doom na kraji lesa. Ten vyšiel na jar minulého roku v počte 666 kusov.

Naše texty jsou temné, protože se nebojíme zkoumat obsahy temného podvědomí. Naivita zpěvu a morbidnost textů jsou spojeny ve vzájemné ambivalenci – každý je ve své podstatě oběť i vrah. Nemáme rádi hudební textařství, texty vznikají samostatně a pak jsou teprve upravovány pro skladby, to nám dává větší volnost v jejich obsahu,” povedala speváčka audiovizuálneho projektu Eva.

Faun:
– je dlhoročný hudobný redaktor v Rádiu TLIS, sa zameria na Electronicu, House a Bass music.

fb event