jún

27

piatok o 20:00

THE BLANK STARE II

Schyľuje sa k premiére. The Blank Stare už onedlho uvedie druhý diel dokumentu a pozýva všetkých poslucháčov, ktorým experimentalna hudba nie je ľahostajná. Predpremierovú sálu živými vystúpeniami zaplnia Angakok Θ, Filip Ruisl a Nuuttipukki. O afterparty sa postará Kosťo so svojim Dj-setom.

Príbehy súčasnej slovenskej elektronickej a experimentálnej hudobnej scény otvorili svoju druhú kapitolou. Verejné nakrúcanie aktuálneho dielu dokumentu hosťovala bratislavská Cvernovka. Jedinečné industriálne priestory a život okolitých ateliérov boli nepochybne súčiniteľom pôsobivej atmosféry inovatívnej hudby. Improvizované koncerty a ich protagonisti podali ďalšiu správu o charaktere, šírke i kvalite experimentálnej tvorby, ktorá tu má svoju históriu. Aj neskúsený poslucháč sa mohol nechať viesť mnohovrstevnou zvukovou krajinou. Od zvukovej architektúry mikroruchov, pochádzajúcich z nástrojov Jonáša Grusku, cez chladnú púšť dronu dua Brada, levitujucim pohybom az k pobrežiu atmosférickeho ambientu Sky to Speak.

Prvým z koncertných hostí je Jonáš Gruska, jedna z kľúčových postáv scény. Zakladajúcemu členovi vydavateľstva LOM sa dostáva čoraz väčšej pozornosti v zahraničí aj vďaka výrobe netradičných hudobných nástrojov a zariadení. Najnovšia verzia Elektrosluchu, prístroja snímajúceho elektromagnetický šum, dostala priestor zaznieť práve v tomto špeciálne pripravovanom vystúpení.
http://jonasgru.sk/

Nenada Brankoviča a Borisa Sirku spája okrem pravoslávneho pozadia aj inklinácia k temnejším hudobným žánrom. Keď sa ich životné osudy stretli, zaplietli sa do projektu БРАДА (BRADA). Zapojili gitarové pedále, analógové krabičky, gitaru a pridali vokály. Výsledkom je hutne vygradovaný atmosferický drone s daždivým podtónomi, ktorý odporúčajú štyria z piatich (post)moderných metalistov.
http://brada.bandcamp.com/

Autor zvukovej zložky v projekte Sky To Speak Matěj Kotouček je český expatriot žijúci v Bratislave a vydávajúci na slovenskom Exitabe. Jeho hudba je snová, ale zároveň rytmická pocta dubu, post-rocku a shoegazu, scelená vplyvom minimalistického techna. Nájdu sa v nej ľudia, ktorí radi snívajú s otvorenými očami aj cez deň a nechávajú sa obaliť nánosom príjemného sentimentu.
http://skytospeak.bandcamp.com/

trailer: http://vimeo.com/98272815

réžia: Michal Kebis
strih: Jakub Podmanický
produkcia: Martin Ježko, Dominik Novák
asistent produkcie: Dominik Holič
kamera: Jozef Čabo, Dusan Husar, Miro Cibi Gerbel, Gabriela Zigova
zvuk: Adam Dekan
scénograf: Karol Filo
asistent scénografie: Konštantín Rosina
dialógy: Lucia Simkova
pp: Mayo Horkovič

FB event:http://on.fb.me/1qi8LUG