sep

05

piatok o 20:00

NADJA (CA), БРАДА (SK), O//// (SK), RÁZSOCHY (SK)

5 € v predpredaji TU / na mieste 7 €

Kanadská drone doom formácia Nadja je známa aj lokálnemu publiku a preto je nám veľkým potešením ju predstaviť aj v Bratislave. Leah Buckareff a Aidan Baker svojou kombináciou ambientu, dravých dronových gitarových plôch s odvahou koketovať aj s inými hudobnými žánrami, dokážu poslucháčom navodiť intenzívny koncertný zážitok, ktorý je v našich končinách stále zriedkavým javom. Presvedčiť sa o tom v minulosti mohli aj návštevníci festivalu Creepy Teepee, alebo na ich pravidelných pražských zastávkach v predchadzajúcich rokoch. Prahu však tentokrát Nadja neabsolvuje a A4 sa stane miestom, kde si privŕženci dronu prídu na svoje nielen týmto hlavným ťahákom večera, ale aj lokálnymi projektami.
http://nadja.bandcamp.com/

O//// je projekt košického usadenca Jozefa Tušana, ktorý sa vyžíva v experimentovaní s jeho gitarou a efektami, vytvárajúc tak nánosy špinavých a nekompromisných hlukových stien. Jeho meno je síce primárne spojené s vizuálnou scénou, avšak to jeho hudobný talent nediskvalifikuje ani náhodou. Mohli sme sa o tom presvedčiť aj v jeho predhádzajúcom projekte BIOS, kde spoločne s Borisom Sirkom objavovali hlboké zákutia dark ambientu.
https://soundcloud.com/ommsound

Boris Sirka sa však tentokrát predstaví so svojím druhým projektom БРАДА, ktorý sa zvukovo ponára do temnejších bažín. Spoločne s Nenadom Brankovićom (Metrom) sa stali už stabilnou súčasťou lokálnej scény a nepozvať ich ako support Nadja by bola rozhodne veľká chyba, kedže ich zvuk sa pohybuje v podobných, avšak rozdielnych frekvenciách. Viac sa o ich temných stránkach povahy môžete dozvieť aj v poslednom dieli dokumentárneho filmu The Blank Stare.
http://brada.bandcamp.com/
http://vimeo.com/103235450

Prvý kariérny koncert si absolvuje projekt Rázsochy. Jeho zvuk sa pohybuje na rozhraní experimentálneho drone/noise s prvkami elektroniky, ale o tom sa budú musieť poslucháči presvedčiť na vlastné uši.

Koncert vznikol v spolupráci s kolektívmi Extreme Music a Counterpoint.
https://www.facebook.com/extrememusic
http://ctrpt.tumblr.com/

FB event:http://on.fb.me/1pAF93P