nov

05

streda o 20:00

NU DANCE FEST // ÁKOS HARGITAI / GAMMON: CAGE #2 / SOUND.PARKOUR (AT, HU) / PETER ŠAVEL, KAMIL MICHALOV: SHIFTS (SK)

|

predpredaj vstupeniek

NU DANCE FEST // ÁKOS HARGITAI / GAMMON: CAGE #2 / SOUND.PARKOUR (AT, HU) / výskumná spolupráca
Interpreti a tvorcovia Á. Hargitay, choreograf, tanečník Gammon, soundartist, amplifikované bicie

Projekt vychádza z predchádzajúcej spolupráce Bodyparkour, jeho zámerom je skúmať vzťah pohybu a zvuku. Pohyb v priestore je ovplyvnený a vedený architektúrou. Architektonická štruktúra je prítomná prostredníctvom tradičného setu lešenia, tvoreného kovovými trúbkami. Táto modelová klietka alebo sieť je priestorovým a zvukovým objektom zároveň.

NU DANCE FEST // PETER ŠAVEL, KAMIL MICHALOV: SHIFTS (SK) / tanec
Námet a choreografia P. Šavel, koncept P. Šavel, K. Mihalov, hudba J. S. Bach: Golbergove Variácie BWV 988, Uri Caine Ensamble – Goldberg Variations (2000), scéna a kostýmy P. Šavel, koprodukcia STUK Leuven (Belgicko), Charleroi Danses, Bruxelles (Belgicko), Stanica Žilina-Záriečie (Slovensko), S podporou Vooruit Gent (Belgicko), P.A.R.T.S./departs, Bruxelles (Belgicko), MK SR

Emocionálny, dojemný, ale zároveň dynamický a vtipný duet tanečníka Petra Šavela a klaviristu Kamila Mihalova. Predstavenie, v ktorom hudobná i tanečná zložka hrajú rovnako dôležitú úlohu, ponúka divákovi dvojitý umelecký zážitok. Shifts je hra o nesúlade medzi racionálnym myslením a jeho výslednými emočnými prejavmi. Dvaja performeri robia všetko, čo môžu pre to, aby splnili svoje úlohy.


4-9 Utorok-Nedeľa
9. ročník medzinárodného festivalu súčasného tanca NU DANCE FEST 2014

Nu Dance Fest – medzinárodný festival súčasného tanca a pohybového divadla – vznikol v roku 2006. Cieľom festivalu je sprostredkovať najnovšie trendy v súčasnom tanci a pohybovom divadle, medzižánrové predstavenia, konceptuálne kvalitné diela s vlastným názorom. Každoročne sa ho zúčastňujú tanečníci svetového formátu.
www.nudancefest.sk || www.nuvideodance.skÂ

FB event: http://on.fb.me/1vtNIBI

|