nov

08

sobota o 20:00

NU DANCE FEST // ME-SA: MARTINA HAJDYLA LACOVÁ, STANO DOBÁK: SUPERNATURALS (CZ) / VERENA BILLINGER & SEBASTIAN SCHULZ: ROMANTIC AFTERNOON (DE)

|

predpredaj vstupeniek

NU DANCE FEST // ME-SA: MARTINA HAJDYLA LACOVÁ, STANO DOBÁK: SUPERNATURALS (CZ) / tanec
Koncept, choreografia a tanec M. H. Lacová a S. Dobák, pohybová a režijná spolupráca P. Šavel, producent ME-SA/K. Hejnová

Dvaja úplne obyčajní smrteľníci sa rozhodnú stáť super-hrdinami. Môže ich spolužitie zostať naďalej tak super? Jedinečnosť charakterov vo víre zmien, záchrany, pretvárky a snahy hrať sa na niečo, čím v žiadnom prípade nie sme. Fyzické uchopenie okamžikov fiktívnej nadľudskej sily. Heroizmus v podobe normálnych smrteľníkov, ktorí musia občas tasiť tajné zbrane.

NU DANCE FEST // VERENA BILLINGER & SEBASTIAN SCHULZ: ROMANTIC AFTERNOON (DE)
Koncept a choreografia V. Billinger & S. Schulz, performance J. Y. Bae, L. Daae, T. Kılınçel, R. Redmer, J. Reinartz, F. Krauss, produkcia N. Dahlem-Schwind, podpora NPN

Romantic afternoom (Romantické popoludnie) je choreografiou pre skupinu šiestich ľudí, ktorí sa neustále bozkávajú. Objímu sa, držia sa, menia polohy a partnerov. Využívajú gestá pre emócie, ktoré neexistujú, navonok sa oddávajú pozíciám a simulujú intimitu. Vytvárajú umelé dojmy a podmienky bez ozajstných citov a pocitu bezpečia. Romantické popoludnie prehnane expresívne využíva mechanizmy hraného verejného priestranstva, aby hľadal podmienky pre možnosť reálnych emócií.


4-9 Utorok-Nedeľa
9. ročník medzinárodného festivalu súčasného tanca NU DANCE FEST 2014

Nu Dance Fest – medzinárodný festival súčasného tanca a pohybového divadla – vznikol v roku 2006. Cieľom festivalu je sprostredkovať najnovšie trendy v súčasnom tanci a pohybovom divadle, medzižánrové predstavenia, konceptuálne kvalitné diela s vlastným názorom. Každoročne sa ho zúčastňujú tanečníci svetového formátu.
www.nudancefest.sk || www.nuvideodance.sk

FB event: http://on.fb.me/1vtNIBI

|