nov

09

nedeľa o 20:00

NU DANCE FEST // EVA KLIMÁČKOVÁ: MOVE (FR) / PETRA FORNAYOVÁ: OBJEKTY VÝSKUMU (SK)

|

predpredaj vstupeniek

NU DANCE FEST // EVA KLIMÁČKOVÁ: MOVE (FR) / tanec
Choreografia, tanec E. Klimáčková, hudba A. Ramos, svetlá Y. Le Bras, produkcia cie E7KA

Sólo „Move / au masculin“ som vytvorila pre mužského tanečníka. Neskôr som „prebrala“ jeho rolu ; a „vkĺznutím“ do mužského tela sa toto androgýnne napätie a nedefinovateľnosť, zvláštnosť tela ešte prehĺbili.
„MOVE“ som vytvárala počas môjho tehotenstva. Bol to veľmi podvedomý tvorivý proces, inšpirovaný a ovplyvňovaný touto „prirodzenou mutáciou“, ktorá sa práve diala v mojom tele. Vnútorné pocity a nové vnímanie priestoru sprevádzali obrazy, vnemy a otázky o našom pôvode.

NU DANCE FEST // PETRA FORNAYOVÁ: OBJEKTY VÝSKUMU (SK) / tanec
Koncept P. Fornayová, P. Šulej, réžia, choreografia P. Fornayová, účinkujú S. Ferienčíková, J. Tereková, video A. Hanuljak, pôvodná hudba L. Chuťková, vizuálny dizajn J. Ptačin/JaOnMi CreatureS, voiceover Ľ. Bukový, použité skladby The Who / Pictures of Lily, My Generation, Substitute, technika, zvuk M. Kokavec, produkcia AST

Konceptuálne predstavenie pracuje s témou manipulácie prvotných vnemov. Je vystavané v štruktúre A-B-A. Diváci uvidia rovnaký duet dvakrát, medzitým však sadu zdanlivo nesúvisiacich informácií. Vzniká tak iný príbeh?


4-9 Utorok-Nedeľa
9. ročník medzinárodného festivalu súčasného tanca NU DANCE FEST 2014

Nu Dance Fest – medzinárodný festival súčasného tanca a pohybového divadla – vznikol v roku 2006. Cieľom festivalu je sprostredkovať najnovšie trendy v súčasnom tanci a pohybovom divadle, medzižánrové predstavenia, konceptuálne kvalitné diela s vlastným názorom. Každoročne sa ho zúčastňujú tanečníci svetového formátu.
www.nudancefest.sk || www.nuvideodance.sk

FB event: http://on.fb.me/1vtNIBI

|