máj

30

sobota o 20:00

MULTIPLES #2: Klara Lewis (Editions Mego), S Olbricht (Farbwechsel), Phragments

Sonický svet Klary Lewis je svetom kontrapunktov. Do detailu premyslené elektronické kompozície splývajú s organickými found sounds. Lewis balansuje medzi svetom musique concréte a fragmentami rozpadajúcich sa techno štruktúr s echami industriálu, ťažiac pritom zo skúseností, ktoré nadobudla štúdiom audiovizuálnej tvorby v rodnom Štokholme.

Jej minuloročný debut ‘Ett’ bol centrálnym releasom pre Editions Mego, vynikajúc popri novinkách od overených mien ako Mika Vainio, Oren Ambarchi, Fennesz či Florian Hecker, ktorí s prižmúrením ucha poslúžia ako vodítko k tomu, ako to asi celé znie naživo.Ukážky jej tvorby TU a TU.

S Olbricht je budapeštianský haze-house/techno dekonštruktér, ktorý svoju tvorbu zveril labelom ako Opal Tapes, Lobster Theremin či Farbwechsel. Čoskoro mu vychádza nové EP ‘Trancess’ na domácej značke Proto Sites. Jeho tvorbu si môžete vypočuť tu, ale aj na tomto mieste.

Domácu scénu zastúpia Matej Gyárfáš a Nenad Branković (Brada). Kľúčovými slovami Phragments (The Eastern Front / Malignant Records) sú greyscale synths, elektronický minimalizmus a dark ambient s presahom do industriálu. “Násluch” na bandcampe, aj soundcloude.

V rámci festivalu sieťovej kultúry Multiplace www.multiplace.org.