aug

19

streda o 21:00

Mikrofestival: Otázky Ľudovíta Štúra (Tereza Stachová)

Autor textu Tereza Stachová, Ľudovít Štúr, réžia Tereza Stachová, hudba: La3no Cubano, účinkuje Tereza Stachová

Názov miniatúry Otázky Ľudovíta Štúra mierne zavádza. Spojenie so Štúrom totiž automaticky vyvoláva predstavu jazykovej čistoty, aj tým, že témou by mal byť jazyk. V tejto miniatúre je to jazyk len čiastočne. Hlavnou témou je otázka národnej identity, príslušnosti a uvedomenia si seba samého v súradniciach národných, ale popri tom aj spoločenských aekonomických.

Tereza Stachová dnes stojí pred podobnou otázkou ako v minulosti Štúr: ako sa vymedzí voči svojmu národu? Poprie ho? Stotožní sa s ním? Prijme identitu iného národa? Táto otázka je zaujímavá aj v súvislosti s panikou okolo emigrantov, ktorá sa na Slovensku v súčasnosti rieši.

—–

A4 – priestor súčasnej kultúry zapĺňa na konci leta kultúrnu dieru amatérskeho divadla v Bratislave – ponúka ochutnávku toho najlepšieho, čo v ostatnej sezóne ochotníckeho divadla na Slovensku vzniklo.

Dramaturgia prvého ročníka sa zamerala najmä na divadlo mladých, ktoré sa na javiskách prezentuje svojou sviežosťou, ľahkosťou a súčasne zaujímavým divadelným jazykom.

Vstupné: 8€ celodenná permanentka/3€ vstup na jedno predstavenie

KÚPIŤ LÍSTOK