aug

19

streda o 19:45

Mikrofestival: Sto rokov samoty (Slúchadlo)

Autor textu Gabriel García Márquez, prekladateľ Ivan Puškáč, réžia Šimon Spišák, damaturgia Marica Šišková, Šimon Spišák, hudba Vangelis – Conquest of paradise, scénografia kolektív súboru
Predstavenie je určené pre divákov od 15 rokov.

Nesmrteľný príbeh o zrode, rozkvete a zániku jednoho mestečka, tiež však o živote, láskach a túžbach jeho obyvateľov.

Spracovanie legendárneho románu kolumbijského spisovateľa sa však na divadelných doskách nedeje tak, ako by ste čakali. Inscenácia reflektuje témy, hľadá podobnosti, zároveň však pracuje s odkazmi na popkultúru.Okrem pôvodného Márquezovho textu však máte možnosť sledovať aj spochybnenie niektorých základných divadelných princípov.

Civilizmus, ale aj expresívnejšie herecké výrazy robia inscenáciu náročnou na výkony herecov samotných. Slovami kritika Mira Zwiefelhofera sa však stanete svedkami „chirurgickej presnosti herectva“.

Za toustojí divadelný súbor Slúchadlo, ktorý je zoskupením mladých nadšených divadelníkov. Tí začali pred niekoľkými rokmi spolupracovať na ZUŠ J. Rosinského v Nitre pod vedením Marice Šiškovej a už druhý rok pokračujú v spolupráci s režisérom SDKS v Nitre – Šimonom Spišákom. Napriek tomu, že niektorí členovia súboru študujú, pracujú a pôsobia mimo Nitry, našli si spôsob, ako spolu tvoriť aj naďalej.

—–

A4 – priestor súčasnej kultúryzapĺňa na konci leta kultúrnu dieru amatérskeho divadla v Bratislave – ponúka ochutnávku toho najlepšieho, čo v ostatnej sezóne ochotníckeho divadla na Slovensku vzniklo.

Dramaturgiaprvého ročníka sa zamerala najmä na divadlo mladých, ktoré sa na javiskách prezentuje svojou sviežosťou, ľahkosťou a súčasne zaujímavým divadelným jazykom.

Vstupné: 8€ celodenná permanentka/3€ vstup na jedno predstavenie

KÚPIŤ LÍSTOK