aug

20

štvrtok o 20:30

Mikrofestival: Stabilizácia (DISK)

Réžia Blaho Uhlár, výtvarná spolupráca Peter Halík, hudba Jozef Belica, zvuky Róbert Tibenský,účinkujú Jozef Belica, Milan Brežák, Daniel Duban, Missi Chudá, Zuzana Jankowská, Braňo Mosný, Veronika Ostatníková, Ján Rampák, Alžbeta Sersenová a Peter Tilajčík

Sme zvyknutí na Disk. Toto je ich 60. sezóna a 69. premiéra. Nezvyknú uviesť klasickú dramatickú hru, nemajú klasický príbeh.

Je to tvorivý proces, počas ktorého vznikajú nápady priamo na skúškach. Tento dlhoročný postup prináša zaujímavé témy a interpretácie. Videl som ich už pred dvoma rokmi na krajskej prehliadke so Solitudom a som rád, že môžem konštatovať, že táto forma prinesie vždy niečo nové.“ – Ján Fakla

Súbor pôsobí na slovenskej amatérskej divadelnej scéne už od roku 1955. Jeho činnosť začala inscenovaním divadelných hier slovenských a svetových autorov.

Rozhodujúci obrat v jeho činnosti nastal v roku 1986 keď so súborom začal spolupracovať Blaho Uhlár ako nový umelecký vedúci a režisér.

Jeho príchod podstatne ovplyvnil ďalšie smerovanie divadla. Uhlárovo vedenie bolo pre DISK kľúčové: zameral sa na autorské divadlo, priniesol aktuálne témy danej doby a stal sa jedným z priekopníkov nového smeru v slovenskom divadle – polytématickej dekompozície.

—–

A4 – priestor súčasnej kultúry zapĺňa na konci leta kultúrnu dieru amatérskeho divadla v Bratislave – ponúka ochutnávku toho najlepšieho, čo v ostatnej sezóne ochotníckeho divadla na Slovensku vzniklo.

Dramaturgia prvého ročníka sa zamerala najmä na divadlo mladých, ktoré sa na javiskách prezentuje svojou sviežosťou, ľahkosťou a súčasne zaujímavým divadelným jazykom.

Vstupné: 5€ celodenná permanentka/3€ vstup na jedno predstavenie

KÚPIŤ LÍSTOK