aug

22

sobota o 16:00

Fínsky víkend: Cesta do Muminúdolia

Pozývame vás stratiť sa na chvíľu v Muminúdolí. Muminúdolie je zázrak, ktorý obletel z Fínska celý svet. Rozprávka o dobrosrdečných troloch z magickej krajiny na severe si vydobila výhradnépostavenie v tvorbe nielen pre deti. Muminúdolie je svet so svojimi vlastnými pravidlami, v ktorom sazamilujete do každej postavy.

Mamičku, ktorá nikdy nepustí svoju kabelku. Otecka dychtivého zavšetkými dobrodružstvami. Odvážnu a drzú Majku a samozrejme citlivého Mumintrolla. Môžete satešiť na premietanie epizód zo seriálu o Muminovcoch, na čítanie z kníh a komiksov a na tematické hry.

Fínskyvíkend prinesie trochu chladu do horúceho augustového leta. V krátkosti predstaví súčasnú filmovú tvorbu, no taktiež fínsku kultúru. Tešiť sa môžete na ľahké komédie, severské krimi i klasiku so živou hudbou. Prestávky medzi filmami vyplnia ochutnávky jedla a krátke prednášky.
Podujatiesa koná v spolupráci s Veľvyslanectvom Fínska v Bratislave, fínskym Národným audiovizuálnym inštitútom a Fínskou filmovou nadáciou.