nov

16

pondelok o 19:00

Bez kultúry nie sme! Večer na podporu banskobystrických divadiel

Večer na podporu banskobystrických divadiel organizovaný Bratislavským samosprávnym krajom a A4. Podujatie ako reakcia na súčasnú politicko-kultúrnu situáciu prináša predstavenie Divadla Štúdio tancaFrom Side Of A Man From Side Of A Woman a verejnú diskusiu Bez kultúry nie sme!
PredstavenieFrom Side Of A Man From Side Of A Woman
19:00
Choreografia J. Fruček, assitentka choreografa R. Aviran, hudba V. Mantzoukis, scénografia J. Fruček, svetelný dizajn J. Čief, J. Fruček, fotograf V. Veverka, tanec umelecký súbor Divadla Štúdio tancaFrom Side Of A Man From Side Of A Woman

Predstavenie siahajúce za hranice tanca, choreografie a tradičných javiskových foriem.

From side of a man From side of a woman je príbehom surovosti a krutosti; upozorňuje na devastáciu ľudskej suverenity, temné stránky psychiky a hranice ľudského konania.

Nová forma fyzického divadla, silná výpoveď a jedinečné výkony tanečníkov zasiahli a uchvátili divákov nie len na domácej scéne Divadla Štúdio tanca, ale aj na zájazdoch v poľskom Krakowe, chorvátskej Pule, či hlavnom meste Českej republiky – Prahe.

DiskusiaBez kultúry nie sme!
20:00
Večer bude pokračovať verejnou diskusiou, ktorej hosťami sú:riaditeľka a choreografka Divadla Štúdio tanca Zuzana Ďuricová Hájková, umelecký šéfBábkového divadla na rázcestí a režisér Marián Pecko, člen platformy KU.BA a riaditeľ divadla SkRAT Ľubomír Burgr(štatutárny zástupca A4 – Priestor súčasnej kultúry) a Pavol Frešo – predseda Bratislavskéhosamosprávneho kraja.
Verejnú diskusiu moderuje Mgr. Rastislav Šenkirik.

Vstupné 5/7 €

Výťažok z programu poputuje Bábkovému divadlu na rázcestí a Divadlu Štúdio tanca.