okt

12

streda o 20:00

PRO-TÉZA Ha Divadlo: Laserová romance (Česko)

Autor L. Šerý, Réžia M. Dlab, Dramaturgia L. Jiřička, Scéna J. Kvíčalová, Hudobná kompozícia S. Filip, Svetelná inštalácia Š. Svobodová a J. Sedlák, Účinkujú M. Moštík a.h., Samčo, brat dážďoviek a.h., Standa Filip a.h.

Ladislav Šerý si svieti na svet, svieti aj na seba.

Dekonštruovaný, nahý záznam “komunikácie” skupiny ľudí neznámeho počtu. Prejavy tisícov, stovky alebo piatich osôb, či jedného Ladislava Šerého, ktorý v hybridnom texte vrhá kritický komentár na súčasnosť a súčasne citlivú správu o osobnom živote, radikálne pičuje a objavuje krásu.

Ponúka pokus o angažovanosť, ktorá stroskotáva už pri samotnej formulácii, je však nevyhnutná a nutná pre zachovanie radikálneho, a teda čistého postoja.

Pohľady z myšlienkových sond zaslané intelektuálom, politikom, teroristom, umelcom, vedcom, anarchistom, motoristom, developerom, žurnalistom a sebe samému. „Tu nájdeš odpoveď na každú otázku, vole!“ Spoločnosti vybiť dych subverzívnym laserom a činohre dať dýku do chrbta! „Na Bastillu!“

V spolupráci s Českým centrom v Bratislave.

Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a regionálna dotačná schéma Bratislavského samosprávneho kraja.