nov

08

utorok o 20:00

FRESH AIR: Supersilent / Rashad Becker & Eli Keszler / Palmovka

Tretí z cyklu koncertov inšpiratívnej hudby FRESH AIR v A4

Fenomenálnu nórsku zostavu Supersilenttvoria trubkár/bubeník/spevák Arve Henriksen, elektronik Helge Sten (a.k.a. producent Deathprod) a klávesák Ståle Storløkken. Éterické, melancholické aj extatické, s prvkami jazzu aj ambientu, no vždy úplne a načisto improvizované – ich vystúpenia bývajú výnimočným zážitkom. Kapela patrí už od roku 1997 k tomu najlepšiemu, čo severská scéna ponúka. Na Slovensku naposledy hrali na festivale NEXT 2004 a boli to chvíľe, ktoré sa oplatí si zopakovať.
https://www.facebook.com/supersilentofficial/
https://en.wikipedia.org/wiki/Supersilent

Zvukový inovátor Rashad Becker hral na Slovensku po prvýkrát na festivale NEXT 2014. Nové hudobné svety teraz bude vytvárať v čerstvej kombinácii s virtuóznym newyorským bubeníkom, skladateľom a umelcom Elim Keszlerom.V štúdiu Dubplates & Mastering si Becker vypestoval reputáciu ako jeden z najvyhľadávanejšich zvukových inžinierov na poli elektronickej hudby a jeho meno na obale vždy znamenalo aj nesporné kvality samotnej nahrávky, ktorá prešla jeho selekciou, aby ju následne dotiahol do úspešného konca. Jeho vlaňajší album Traditional Music of Notional Species vol.1 je odvážna sónická jazda, kde sa Rashad Becker snaži synteticky napodobiť zvuky, ktoré už predtým možno existovali, avšak ich konečným výsledkom je nahliadanie na objekt z iného uhlu. Tvrdí, že každý zvuk postavou sám o sebe a zároveň vzniká akousi myšlienkovou sonifikáciou. Výsledkom je hudba, ktorá poslucháča neprestáva udivovať štrukturálnym vývojom, rozkladom toho pôvodného a zároveň strhujúcou a nápaditou kompozíciou.
http://www.clunk.de/

Večer rozohreje vystúpenie slovenskej elektronickej hudobníčky Lucie Udvardyovej známej ako Palmovka, ktorej pulzujúce plochy nedávno s úspechom otvárali londýnske vydanie NEXTu.
https://soundcloud.com/palmovka

Koncert sa koná v rámci projektu Fresh Air: Súčasné trendy v hudbe, kine, divadle a mediálnom umení podporeného z grantov EHP a štátneho rozpočtu SR, v celkovej výške 160 430 €

KÚPIŤ LÍSTOK