okt

27

piatok o 20:00

Michaela Zakuťanská: Deň, keď zomrel Gott

Réžia a úprava: J. Rázusová, scéna a kostýmy D. Strauszová, hudba M. Husovský, hrajú G. Marcinková, P. Brajerčík, A. Rakovská, T. Mischura, text Vlna 71

Najnovšia hra Prešovského národného divadla. Novostavba rodinného domu, jedna vzrušujúca noc, prvé stopy na mesiaci. Psychologička Karla očakáva návštevu svojej scestovanej mladšej sestry vracajúcej sa z Thajska aj s novou známosťou.​ S popíjaním graduje zábava aj súrodenecká rivalita a na povrch vychádzajú osobné aj vzťahové frustrácie, zatiaľ čo v detskej izbe spí malé dieťa a internetom presviští správa o údajnej smrti Boha – Gotta. Tam, kde padajú modly generácie rodičov, sa oni snažia o vlastný alternatívny výklad desatora, podľa ktorého je každý bohom sebe samému. Karla, Roman, Iza a Dávid chcú lepšie prežívať svoje city, zdravšie jesť, chodiť na krasokorčuľovanie, ponoriť sa do východnej múdrosti, stať sa pravými mužmi a dokonalými matkami. Čo nastane, keď zábavu povýšia na zmysel života? Kto dnes v noci bude kráčať vo vyšliapaných stopách a kto urobí prvý vlastný krok?

Michaela Zakuťanská: Prešovská trilógia

Po divadle bude krst Prešovskej trilógie, ktorú tvoria tri hry, tragikomédie, napísané pre Prešovské národné divadlo a vo svojej inscenačnej podobe si získali uznanie aj odbornej verejnosti. Teraz vychádzajú v autorkinom knižnom debute.

Knižná edícia časopisu Vlna