nov

15

štvrtok o 21:00

Vlna naživo / Malovcová – Kladivo – Zanolettiová: Magnetische Welle

vstupné:

CENA NA VŠETKY 3 PODUJATIA V RÁMCI VLNA FESTIVALU VO ŠTVRTOK  JE 8 € / 6 €

Krst LP Magnetische Welle a koncert.

V roku 2011 vychádza pod názvom compro.sk11 vyhlásenie viacerých skladateľov a umelcov, v ktorom je presadzovaná emancipácia a legitimizácia komprovizácie – ako “vedomej voľby transformačnej mutácie vopred nakomponovaných procesov.”
Pod vedením experimentálneho skladateľa Jána Boleslava Kladiva vzniká v roku 2015 hudobné trio Malovcová-Zanolettiová-Kladivo, ktoré si dáva za cieľ vytvárať hudobné skladby v duchu spomenutého dokumentu. Výsledkom je album Magnetische Welle, spájajúci prvky komponovanej hudby a improvizácie do jedného tvaru, pridávajúc im presah do priestorov divadelného a filmového umenia. Interpreti na základe spontánnej intuitívnosti a komunikácie rozvíjajú rôzne fragmenty vlastného spoločne nakomponovaného materiálu.

Experimentálne textúry súzvučia s partmi živých nástrojov (klavír, husle, elektrická gitara, basová gitara), ktoré sú dopĺňané expresívnou vokalízou rôznych tvarov – kantiléna, divadelné hlasové gesto a pod. V inštrumentálnych skladbách dochádza ku kríženiu vážnohudobných tém s popovými a dronovými témami, ktoré vyúsťujú do prekvapivých katarzií.

FACEBOOK EVENT

Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Fond na podporu umenia je hlavným partnerom festivalu.

vstupné: