mar

09

Festival transrodovej kultúry: Svet podľa Gabriela

vstupné: vstup voľný

Nultý ročník festivalu transrodovej kultúry, venovaný pamiatke tragicky zosnulého Gabriela Švábenského, ktorý 5. 3. 2018 spáchal samovraždu. Zámerom festivalu je rozšíriť povedomie o trans komunite na Slovensku a vyvolať verejný diskurz formou debát, divadelných predstavení a koncertov. Hlavným motívom je upozorniť na kritickú situáciu transrodových ľudí a priblížiť ich životy väčšinovému publiku.

Organizuje Waldemar Švabenský


17.00 Otvorenie festivalu
Waldemar Švábenský, Gabrielov otec


18.00 Divadlo SkRAT: Extrakty a náhrady
Autori a účinkujúci I. Hrubaničová, Ľ. Burgr, M. Chalmovský, V. Zboroň

Inscenácia, ktorá získala ocenenie medzinárodnej poroty, GRAND PRIX, Cenu bratislavského diváka na festivale Nová dráma a bola nominovaná na Cenu Nadácie Tatra banky.
“Máš rád toho človeka, kurva, že ho máš rád, ale nedá sa, nemôžeš s ním byť. Nemôžeš si vedľa neho ľahnúť, a keď si ľahneš, tak ti je na vracanie. Neexistuje. Potom hrajú. Jak to môžu tak žiť?! Jebať na to.”

Inscenácia vznikla s podporou Regionálnej dotačnej schémy BSK.


20.00 “Transrodoví ľudia na Slovensku”
Diskusia Michala Havrana
Hostia Z. Kromková (OZ TransFúzia a centrum PRIZMA), M. Patarák (psychiater), Ch. Havlíček (OZ TransFúzia a inPoradňa)


21.00 “Medley”
Koncert unikátneho zoskupenia známych muzikantov
Účinkujú J. Kuric (Vidiek), Martin „Fefe“ Žúži (Hex), P. Murín (Tornádo Lue), M. Jaslovský a bubeníčka E. Kakarová, hostia K. Mikulčík a B. Rašnerová, Gabrielova blízka priateľka, basgitaristka kapely Secret Session

22.30 B-Complex & DJ Reverend

Súčasťou festivalu je tiež výstava fotografií “Sami sebou” fotografky Doroty Holubovej v priestoroch A4 Kafé od 1. do 9. marca 2019.

vstupné: vstup voľný