nov

01

piatok o 19:00

“易文” Shades of Change (Odtiene zmeny)*

vstupné: vstup voľný

The Shandong Academy of Fine Arts s podporou China Performing Arts Agency (CPAA) prináša na Slovensko ojedinelé prepojenie čínskej tradičnej filozofie a súčasného moderného tanca.

 

Shades of Change je tanečné predstavenie inšpirované čínskou filozofiou Yin a Yang a piatimi elementmi z knihy Zhouyi (Kniha zmeny). Pod vedením talianskej choreografky Annarity Mazzilli predstavenie prostredníctvom súčasného tanca skúma ideu “harmónie” a reflektuje na výrok z knihy Zhouyi „nebo a človek sú spojení ako jedno, aby dosiahli stav rovnováhy“. Vo svete Yin Yang predstavuje päť elementov z ôsmich trigramov akési oživenie všedného v našich životoch. Elementy ako klávesy, hrajúce pestré melódie mnohých farieb, prinášajú do čiernobieleho sveta odtiene zmeny. Tieto prvky zosobnené v podmanivej choreografii vtiahnu diváka do filozofie Yin Yang.

 

Annarita Mazzilli je talianska choreografka, ktorá získala svoje tanečné vzdelanie vo Veľkej Británii. Vyštudovala tanec na Bretton Hall College a magisterský titul v Dance Performance získala na Trinity Laban Conservatoire of Music. Mazzilli vo svojej tvorbe búra stereotypné vnímanie sveta, buduje povedomie a vyzýva v divákov k novému vnímaniu spoločnosti prostredníctvom súčasného tanca.

 

山东省艺术研究院 The Shandong Academy of Fine Arts

Shandong Academy of Fine Arts  je centrum výskumu súčasného umenia v provincii Shandong v Číne, založené v roku 1954. Cieľom centra je podporiť vedecký výskum v oblasti kultúry a umenia. Svojou prácou podporuje nové talenty, rozširuje možnosti a propaguje umeleckú tvorbu rôznych žánrov ako aj vznik nových umeleckých disciplín.

 

China Performing Arts Agency (CPAA)

CPAA je vládna organizácia založená v 1957, ktorá spadá pod čínske ministerstvo kultúry. Jej úlohou je podporiť a sponzorovať kultúrnu výmenu medzi Čínou a inými krajinami s cieľom predstaviť umelecké organizácie z iných krajín v Číne a naopak čínskych umelcov v zahraničí a taktiež podporiť medzinárodnú spoluprácu.

 

Organizuje The Shandong Academy of Fine Arts a China Performing Arts Agency (CPAA) v spolupráci s Performance Infinity.

 

vstup voľný

 

FACEBOOK EVENT

vstupné: vstup voľný