nov

06

streda o 18:00

Od extrémizmu k normalizácii: Prípad klimatického aktivizmu

vstupné: vstup voľný 

Klimatická jeseň #3 

 

Verejná diskusia

 

Extrémizmus je dnes extrémne nadužívaným slovom a za extrémistku či extrémistu môže byť označený v podstate ktokoľvek, kto niečo robí. V pomyselnom jednom vreci tak môžu skončiť fašisti, antifašistky, náboženskí fundamentalisti, klimatické aktivistky aj parašutisti. Prečo je koncept extrémizmu v čase klimatickej krízy a meniaceho sa sveta problematický alebo to, ako sa z extrémizmu stal mocenský nástroj obrany politického stredu budeme diskutovať s Michalom Riečanským a Robertom Mihálym. S pozvanými hosťami sa bude rozprávať Laura Kovácsová.

 

Robert Mihály je doktorandom systematickej filozofie na Univerzite Komenského v Bratislave, kde sa venuje problémom politickej filozofie a špeciálne filozofickým otázkam demokracie. Je členom viacerých antifašistických a klimatických kolektívov.

 

Michal Riečanský vyštudoval politológiu na Univerzite Komenského v Bratislave a vo svojej profesionálnej praxi sa venuje problematike ľudských práv. Vo svojej individuálnej výskumnej činnosti sa venuje témam moci a demokracie.

 

Organizuje Príbeh nula a Bod obratu.

 

vstup voľný 

Facebook event

vstupné: vstup voľný