nov

15

piatok o 19:00

Vlna naživo 2019 / Jana Tereková: 70 sukien mala*

vstupné: 8 €  dospelý / 5  €  študent, ZŤP, senior / deň festivalu

XIV. Multižánrový festival časopisu Vlna

 

Námet, choreografia, tanec J. Tereková, hudba a hudobný mix J. Champagnon, scéna, kostým G. Paschová, M. Čech, Svetelný dizajn B. Adamčík, L. Kubičina, produkcia bees-R v koprodukcii s NEWTIMES.

  

Telo a jeho oblečenie. Jemné vnemy na koži, spomienky vynárajúce sa z tela, obmedzenia pohybu… Čo robí odev telu? Čo robí telo odevu? 70 sukien mala pozýva do imaginárneho sveta, v ktorom veci ožívajú a aj telo sa stáva vecou. Predstavenie je metamorfózou tela, ktoré sa rozpúšťa, láme, ktoré sa mení na kus látky, bábku alebo marionetu… Je vyjadrením túžby zmeniť uhol pohľadu na nás samých ako ľudí: Nie sme len jednou z foriem života? Aké odtlačky zanechávame?

 

Jana Tereková je tanečnica a choreografka, ktorá sa etablovala a vzbudila záujem odbornej verejnosti svojou participáciou na celom rade tanečných a tanečno-divadelných projektov s účasťou popredných slovenských a medzinárodných umelcov. Dlhodobo pôsobí v Centre national de la danse v Paríži.

 

Projekt realizovaný s finančnou podporou Fondu na podporu umenia. Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Podporené z Fondu LITA. 

Organizuje Vlna, o.z.

 

 

vstupné: 8 €  dospelý / 5  €  študent, ZŤP, senior / deň festivalu