dec

15

Experimentálne hudobné nástroje / 2. deň

vstupné: 10 €

Pokračovanie workshopu zo soboty / 10.00-12.00, 13.00-16.00 / poplatok 10 €

Lektor Jiří Suchánek

Workshop pre deti je zameraný na tvorbu experimentálnych hudobných nástrojov vyrobených z nájdených vecí, jednoduchých motorčekov a kontaktných piezo „mikrofónov“, ktoré ponúkajú širokú škálu využitia v sound arte, field recordingu, zvukových inštaláciách či ozvučovaní objektov. Pomocou kladivka, píly či skrutkovača vytvoríme z bežných vecí netradičné nástroje, ktoré potom ozvučíme a budeme s nimi spoločne vytvárať netradičnú hudbu. Každý účastník si vyrobí svoj vlastný piezo snímač a zapojí motorček s reguláciou otáčok. Budeme spájkovať, vŕtať, skrutkovať, strihať, prepájať, počúvať, nahrávať a hrať!

Umelec, hudobník a pedagóg na brnenskej FaVU VUT Jiří Suchánek sa venuje tvorbe audiovizuálnych inštalácií do verejného priestoru i galérií a experimentálnej hudbe, pre ktorú si vytvára vlastné hardwarové a softwarové nástroje.

Požiadavky na účastníka: vek minimálne 10 rokov, chuť učiť sa a experimentovať, otvorené uši, nebáť sa spájkovačky a náradia. Registrácia na workshop@a4.sk.

 

V rámci projektu medzinárodnej spolupráce Re-Imagine Europe, spolufinancovaného z programu EU Kreatívna Európa, Fondom na podporu umenia a Bratislavským samosprávnym krajom.

 

vstupné: 10 €