jan

12

nedeľa o 15:00

Lucie Páchová: Imaginary Garden

vstupné: vstupné dobrovoľné

Audiovizuálna performance Lucie Páchová (preparované objekty, field recordings, analog synths, hlas), Ken Ganfield (analog synths), Pilou Barge (tuba), Klaas Boelen (preparované projektory, uranový odpad, svetlo), Jan Kulka (svetelný poradca)

Miesto ani nie tak na obývanie, ako na na počúvanie. Zvuk nie na počúvanie, ale na obývanie. Začni v záhrade. Nehostinné, nevľúdne, imaginatívne. Zvuk do jej sivých odtieňov otlačí nový príbeh. Premietni fragmenty tohto príbehu do pamäti, aby si ich mohol neskôr prevrstviť skladačkou zábleskov, ktoré ti prvý raz unikali. Schovaj sa vo zvuku, obklop sa ním, spomeň si a zabudni jeho pôvodný zdroj. Vizuálne a zvukové fragmenty zanedbanej záhrady poskladajú celkom novú krajinu – krajinu sústredenia, neistoty, odpočinku, hry. Krajinu, do ktorej môžeš kedykoľvek vstúpiť a zaspať v jej momentálnej skladbe prvkov. Šesťhodinová audiovizuálna koláž začínajúca spoločnou krátkou vonkajšou zvukovou prechádzkou, prevrátená do hrejivého hypnoticko-svetelno-zvukového krajinného kúpeľa určeného k fyzickému obývaniu. „Zahrada jako zdroj útočistě, útěchy, uvolnění, usměrnění, usnutí.“
Lucie Páchová je improvizátorka, hudobníčka a skladateľka z Českej republiky. Projekt je výstupom jej jesennej rezidencie v A4, podporenej Medzinárodným vyšehradským fondom a z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Prosíme návštevníkov, aby si pre úvodný audiowalk priniesli vlastné slúchadlá a zariadenie na prehrávanie zvuku. Zvukovú nahrávku si, prosím, stiahnite na:

https://www.uschovna.cz/sk/zasilka/TUV3N3CDPENF64JE-U4N/

A ak máte niečo mäkké, na čom radi sedíte, keď počúvate hudbu, privítame vás aj s dekou alebo vankúšom! 🙂
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Nadácia mesta Bratislavy a Bratislavský samosprávny kraj.

 

FACEBOOK EVENT

 

vstupné: vstupné dobrovoľné