aug

01

sobota o 20:00

Blaho Uhlár a kolektív DISK: Continuo

vstupné: 7 € / 5 € študenti, seniori

Hommage à Milan Brežák.

Réžia B. Uhlár výtvarná spolupráca M. Struhárová, hudba J. Belica (s použitím skladby Marseillaise), svetlá B. Uhlár, zvuk M. Žák, foto C. Bachratý, hrajú M. Babicová, J. Belica, M. Brežák, D. Duban, S. Ištoková, Z. Jankowská, B. Mosný, J. Rampák, A. Sersenová a P. Tilajčík.

S použitím monológu Oskara z filmu Ingmara Bergmana Fanny a Alexander.

Divadelná skupina DISK pokračuje aj vo svojej šesťdesiatej druhej sezóne, ako hovorí názov inscenácie. Pokračuje aj napriek tomu, že súbor postihla obrovská strata, keď ho navždy opustil spiritus movens Milan Brežák. Od začiatku tvorby inscenácie sa intenzívne zapájal, ale nedočkal sa jej uvedenia. Napriek tomu v inscenácii hrá, aj keď len vo videosekvenciách. Inscenácia je poctou tejto významnej osobnosti. Súbor sa vypol k výraznému výkonu a to, že v inscenácii zaznie Marsellaise naznačuje, že doba je zrelá na revolúciu. Milan bol revolucionár.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Hlavné mesto SR Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj. Projekt finančne podporili: Mesto Trnava,Trnavský samosprávny kraj a Nadácia ZSE.

FACEBOOK EVENT

vstupné: 7 € / 5 € študenti, seniori