aug

19

streda o 20:00

Mini zoom Sergio Oksman

vstupné: 3 €

Notes on the Other, ES, 14 min., en

A Story for the Modlins, ES, 26 min., en

 

Otázka identity a pocit stratenosti sa stretávajú v tomto programe venovanom dokumentárnym filmom Sergia Oksmana. Notes on the Other a A Story for the Modlins nám prinášajú znepokojivý obraz ľudskej prirodzenosti, v ktorom sú jedinec a tí druhí iba odrazom toho istého, vzdialeným a zároveň blízkym neznámym.

Notes on the Other: V rovnaký deň, keď bol pochovaný Ernest Hemingway sa jeden z jeho najznámejších dvojníkov zjavil na slávnosti svätého Fermína v Pamplone. V súčasnosti sa na každoročnej súťaži dvojníkov v Key West na Floride desiatky starších mužov všemožne snažia vyzerať ako Hemingway. Čo však hľadajú?

A Story for the Modlins: Potom, čo sa tajomný Elmer Modlin objavil ako komparzista vo filme Rosemary má dieťatko, utiekol aj so svojou manželkou a synom do ďalekých krajín. O 30 rokov neskôr sa v odpadkoch nájdu stovky rodinných fotografií a osobných dokumentov, ktoré čakajú na to, aby si niekto predstavil príbeh Modlinovcov.

Z verejných zdrojov podporila Nadácia mesta Bratislavy a Bratislavský samosprávny kraj. Podujatie sa koná aj vďaka podpore dobrovoľníckeho projektu v rámci programu Európsky zbor solidarity.

vstupné: 3 €