aug

22

sobota o 20:00

Wabi Experience (Federsel & Tarnovski), 3C 273, Nosilac Zvuka

vstupné: 6 € na mieste / 5 € predpredaj

Bard českého country Wabi Daněk sa prebúdza do technologickej dystópie. Tvorba známeho pesničkára z 80. rokov sa pod rukami ostrieľaných českých elektronikov (Federsel & Tarnovski) mení na atmosférické, pulzujúce ambientné dobrodružstvo. Remix? Interpretácia? Sampling? Áno, aj. Od počiatkov nápadu až po nedávne vydanie albumu vo viedenskom Mikrotone ubehlo dlhých osemnásť rokov a teraz zaznie naživo po prvý raz aj na Slovensku.

Ak vám robia dobre zvučné mená ako Fennesz, Jan Jelinek či Biosphere, Wabi Experience si poznačte do kalendárov. Čaká nás hauntológia z machu a papradia, outsider waltz naruby a narkotické spomienky na čundre rozpité v gýčovitých západoch slnka.

Okrem toho sa môžete tešiť na bratislavský dark-ambient Nosilac Zvuka (a.k.a. Nenad Branković) a 3C 273 – mysteriózny projekt slovenskej umelkyne a hudobníčky žijúcej v Prahe, ku ktorej sa pridá český hudobník Obelisk of Light (Jan Kašpar). Ak všetko pôjde dobre, po prvýkrát zažijeme polyfonický organ Solina B 106 a syntetizátor Elka Concorde 402 v akcii!

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Nadácia mesta Bratislavy a Bratislavský samosprávny kraj.

vstupné: 6 € na mieste / 5 € predpredaj