sep

03

štvrtok o 19:00

Count until zero

vstupné: vstup voľný

COUNT UNTIL ZERO / otvorenie výstavy

vystavujúce umelkyne: Michaela Prablesková, Ema Lančaričová, Adriana Remiášová, Katarína Balúnová, Dorota Hošovská, Dorota Brázdovičová, Ema Diehelová

 

Dimension ZERO je zin, ktorého sedem vydaní autorsky a obsahovo zastrešili Alexandra Verzier, Denisa Avram, Vera Terradellas a Santiago Mejías. Čo začalo ako pravidelná publikácia s cieľom priblížiť program A4 aj pre tých a tie, ktorí nehovoria po slovensky, pokračovalo ako dobre premyslená taktika vykričať svoje emócie a úprimné vyjadrenia do prázdna (sveta) v tlačenej forme. Každé vydanie sa venuje inej spoločenskej či filozofickej téme, začínajúc aj končiac v bode nula.

Nulovo rozmerný tvar či priestor pozostáva z jediného bodu a ničoho iného. To znamená, že môže byť považovaný za nulovo-rozmerný priestor nekonečných rozmerov. Bod má lokáciu veľkosti nuly. To znamená, že bod nie je priestor ale jedinečná lokácia. Existujú dôvody odísť, ale neexistujú dôvody ísť na žiadne špecifické miesto. Stanete sa cudzincom na nejakom mieste. V bode nula. 

Výstava COUNT UNTIL ZERO prezentuje výtvarné diela siedmich autoriek prezentovaných v zinoch a priestorovú inštaláciu vychádzajúcu z textov publikovaných v jednotlivých vydaniach Dimension Zero. 

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Nadácia mesta Bratislavy a Bratislavský samosprávny kraj.

vstupné: vstup voľný