sep

07

pondelok o 20:00

Dezorzovo lútkové divadlo: Panoptikum Frankenstein

vstupné: 7 € / 5 zľavnené / 1 € študenti

Lútkoví artisti A. Maďar, H. Turban, K. Kollárik, M. Mitaš, Réžia G. Dezorz, dramaturgia Santanelli, scénografia a bábky Von Dubravay, libreto G. Dezorz, texty piesní A. B. Pain, dialógy A. Hrča, Ch. Cap, hudba M. Čekovský, korepetície A. Maďar

 

Milostný príbeh moderného Prométea a slepej krásky, do kosti predchnutý spaľujúcou láskou i mrazivou hrôzou, rozohráva v panoptiku príšer jedinečnú lútkovú tragédiu i večnú božskú komédiu, v ktorej sa snúbi krása s ošklivosťou, nebeská láska s pekelnou nenávisťou a vysoké umenie s poklesnutými popkultúrnymi žánrami, literárnou gotikou aj hlasnou jarmočnou atrakciou.

Panoptikum Frankenstain je iluzívna marionetová inscenácia Dezorzovho lútkového divadla, v ktorej sa okrem známych lútkových artistov Mariána Mitaša, Kamila Kollárika a Alexandra Maďara divákom predstaví aj prvá ženská členka dosiaľ výhradne mužského ansámblu, lútková artistka Hera Turban.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Hlavné mesto SR Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj. Inscenácia vznikla s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR.

vstupné: 7 € / 5 zľavnené / 1 € študenti