nov

20

SuperCollider z Botanickej #0 – Intro

vstupné:

Online kurz o programovaní zvuku a hudby s Ferom Királym

SuperCollider je jeden z najefektívnejších programovacích jazykov pre syntézu a spracovanie zvuku, algoritmickú a generatívnu kompozíciu, live coding, zvukový dizajn a mnoho ďalších tvorivých audio aplikácií. Okrem toho je open source a funguje na väčšine operačných systémov. Po úspešnom odskúšaní workshopu pod vedením Fera Királya v podobe  pravidelného kurzu v A4 teraz ponúkame online verziu každému so záujmom o tvorivý prístup k hudbe a zvukovému umeniu. Či už máš skúsenosti s programovaním, alebo nie: cyklus je určený pre hudobníkov, skladateľov, zvukových umelcov, programátorov a všetkých nadšencov a nadšenkyne elektronickej hudby. Na jednotlivých tematických sedeniach sa postupne naučíme vytvárať vlastné zvuky, nástroje a hudobné štruktúry.

Jednotlivé dieli kurzu budú postupne zverejnené na https://a4.sk/tv/ – pričom prvý diel nás čaká už v piatok o 16:00.

V úvodnom dieli sa pozrieme na to, ako fungujú príkazy jazyka sclang a programovacie prostredie SCIDE. Dozviete sa, ako funguje spúšťanie kódu, help, premenné, funkcie, cykly, polia… a všeličo ďalšie.

Kód k jednotlivým dielom nájdete tu: https://github.com/paum3/Supercollider_z_botanickej

Prípadné otázky píšte ako komentáre pod video.

——–

Pripravil A4 – priestor súčasnej kultúry v rámci projektu medzinárodnej spolupráce Re-Imagine Europe, kofinancovaného z programu EU Kreatívna európa a s podporou z verejných zdrojov z Fondu na podporu umenia a Nadácie mesta Bratislava.

vstupné: