nov

29

nedeľa o 19:00

Prečo práve toto? M. Mašlárová o súčasnom divadle v A4 (stream)

vstupné: -

Prečo práve toto?
Pohľad do zákulisia priestoru súčasnej kultúry.
Martina Mašlárová hovorí o súčasnom divadle, ktoré máte možnosť zažiť v A4.

Dramaturgia, tvorba programu či kurátorstvo sú základom charakteru kultúrnych centier. A4 – priestor súčasnej kultúry prináša divákom a diváčkam nezávislé divadelné projekty, súčasný tanec, koncerty inšpiratívnej hudby a vizuálne umenie už 17 rokov. Čo robí Áštvorku a všetky jej predstavenia, performancie a inštalácie špecifickými?

V období ticha živej kultúry prináša sériu prednášok o tom, aké prístupy, voľby a perspektívy sú za jej programom. Odborníčky a umelkyne z prostredia súčasného tanca, vizuálneho umenia a divadla vám predstavia základné koncepcie a aspekty tvorivých prístupov, ktoré sa v programe Áštvorky objavujú a robia z nej dôležité miesto na mape nezávislej kultúry už niekoľko rokov.

Martina Mašlárová je divadelná kritička, redaktorka divadelného mesačníka kød – konkrétne ø divadle a pedagogička na Divadelnej fakulte VŠMU. Publikuje reflexie v slovenských aj zahraničných časopisoch, denníkoch a vo festivalových denníkoch, je členkou Slovenského centra Medzinárodnej asociácie divadelných kritikov AICT a spolupracuje s projektom Monitoring divadiel. Je tiež spoluzakladateľkou o.z. MLOKi, ktoré sa venuje online divadelnej reflexii v časopise www.mloki.sk. Ako členka dramaturgickej rady, porotkyňa či kurátorka spolupracovala s festivalmi Nová dráma/New Drama, Dotyky a spojenia či Divadelná Nitra. Venuje sa aj neprofesionálnemu divadlu ako porotkyňa postupových súťaží. Príležitostne prekladá z/do francúzštiny a angličtiny.

Martina bude počas streamu pripravená v komentároch odpovedať na vaše otázky. Stream bude prebiehať na facebookovej stránke A4.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

vstupné: -